9282

Καταρράκτης Καληδονιών (Πλάτρες)

29/08/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι Άγγλοι επέλεξαν ως θέρετρο διακοπών τις Πλάτρες, ο πανέμορφος καταρράκτης των Καληδονίων τράβηξε την προσοχή των παραθεριστών.

Εκείνοι βάφτισαν τον καταρράκτη, αφού το εντυπωσιακό σκηνικό με την πυκνή βλάστηση θύμιζε κάτι από την αρχαία Καληδονία, την πατρίδα τους. Από τότε μέχρι σήμερα, οι περιπατητές δεν έχουν σταματήσει να εξορμούν στην ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία, κάθε εποχή του χρόνου.

Ο καταρράκτης, όπου πέφτει το νερό του Κρυού ποταμού από ύψος 12 μέτρων, βρίσκεται στη μέση της απόστασης του ομώνυμου μονοπατιού. Από το σημείο έναρξης στο Ψηλό Δέντρο απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο, ενώ από το βορειότερο άκρο του μονοπατιού απέχει περίπου 1,5 χιλιόμετρο. Η ανάβαση προς τον καταρράκτη είναι ευκολότερη, αλλά το τμήμα που κατηφορίζει προς αυτόν είναι πιο εντυπωσιακό.

Αν επισκεφθείς τον καταρράκτη το καλοκαίρι, μην παραλείψεις να φορέσεις μαγιό και να απολαύσεις τη δροσιά του. Μπορείς να μπεις κάτω από το νερό, αν αντέξεις τη δύναμη με την οποία σε χτυπά.