A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Πλατεία Ομόδους

Με έκταση 3000 τ.μ. εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη λιθόστρωτη πλατεία στην Κύπρο, η οποία δημιουργήθηκε από το 1910. Η όμορφη πλατεία στο κέντρο του Ομόδους, μπροστά από το διάσημο μοναστήρι, είναι σίγουρα από τις παλιότερες και πιο γραφικές πλατείες σε ολόκληρο το νησί. 

Στο σημείο αυτό συνήθιζαν να συγκεντρώνονται για χρόνια όσοι επισκέπτονταν το Όμοδος για το πανηγύρι του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου και η κοσμοσυρροή απαιτούσε αρκετό χώρο, ώστε να εκθέτουν τα προϊόντα τους οι πραματευτάδες και να κάνουν την βόλτα τους οι επισκέπτες. Έτσι, οι προσόψεις των γύρω σπιτιών κτίζονταν στη σειρά και σε μεγάλο μήκος μπροστά απ΄το μοναστήρι, με αποτέλεσμα ο χώρος μπροστά από τα σπίτια να σχηματίσει την πλατεία που όλοι συναντούν σήμερα μόλις μπουν στο χωριό.

Το χαρακτηριστικό δάπεδο, καλυμμένο με πέτρες, αλλοιώθηκε το 1968, όταν αποφασίστηκε να καλυφθεί με άσφαλτο. Αυτή η ξένη προς τον χαρακτήρα του χωριού εικόνα διατηρήθηκε για 20 περίπου χρόνια, όταν αποφασίστηκε η αποκατάσταση του παραδοσιακού χαρακτήρα της πλατείας. Στη συνέχεια, η εικόνα της συμπληρώθηκε με την κατασκευή ενός διακριτικού, μικρού αμφιθεάτρου στο ψηλότερο σημείο της, ενώ τα καφενεία και εστιατόρια που λειτουργούν κατά μήκος της, αποτελούν δημοφιλείς επιλογές για φαγητό και ποτό.

Τα περίφημα δέντρα συκαμινιάς κατά μήκος της πλατείας δηλώνουν κάθε φορά την εποχή.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.