15911

Καταρράκτες των «Παραδεισιών» (Τρόζενα)

17/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μέσα στο τοπίο άγριας ομορφιάς που περιβάλλει το εγκαταλελειμμένο χωριό Τρόζενα, βρίσκεται ένας από τους πιο ιδιαίτερους καταρράκτες της Κύπρου. Οι καταρράκτες των Παραδεισιών είναι ένα θέαμα υπέροχο και ευοίωνο, αφού δηλώνει έναν πλούσιο σε βροχές χειμώνα.

Μέσα από τον ασβεστολιθικό βράχο, λίγα μέτρα δυτικά από το χαρακτηριστικό γεφύρι που οδηγεί στο χωριό, αντικρίζει κανείς το νερό να αναβρύζει και να κυλά στην πλαγιά από ύψος περίπου 100 μέτρων, τρέφοντας την πλούσια βλάστηση της περιοχής.

Ο συνδυασμός της εικόνας αυτής, με τον βουερό ήχο του νερού που πέφτει, δημιουργούν ένα σκηνικό όντως παραδεισένιο.

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς τον «παράδεισο» της Τρόζενας, αφού οι βροχές του χειμώνα θα έχουν γεμίσει το έδαφος με νερό και αυτό θα αναβλύζει μπόλικο από τον βράχο.