9756

Καταρράκτες των «Παραδεισιών» (Τρόζενα)

30/01/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μέσα στην αγριάδα της φύσης στην περιοχή της εγκαταλελειμμένης κοινότητας της Τρόζενας, μπορεί κανείς να αντικρίσει ένα τοπίο παραδεισένιας ομορφιάς. Το θέαμα είναι διπλά σημαντικό, αφού εκτός από σπάνιο, είναι και σημάδι ότι η χρονιά θα κυλήσει με καλούς οιωνούς.

Από έναν βράχο με ασβεστολιθικά πετρώματα, αν κανείς είναι τυχερός, μπορεί να αντικρίσει τη μοναδική αυτή εικόνα μεγάλου όγκου νερού να αναβρύζει μέσα από τις σχισμές και τους πόρους του, κυλώντας πάνω στην πλούσια βλάστηση της περιοχής και πέφτοντας από ύψος περίπου 100 μέτρων. Ο συνδυασμός της εικόνας αυτής, με τον βουερό ήχο του νερού που πέφτει, δημιουργούν ένα σκηνικό, όντως παραδεισένιο.

Το φαινόμενο αυτό, βέβαια, είναι αρκετά σπάνιο, αφού το νερό αναβλύζει από τον βράχο μόνο εκείνες τις χρονιές που η βροχή και το χιόνι του χειμώνα άφησαν αρκετά αποθέματα και πλούτισαν το υπέδαφος, τόσο ώστε να περισσεύει πια το νερό. Όταν, λοιπόν, έχει περάσει ένας γενναιόδωρος χειμώνας, ξέρεις ότι η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να βρεθείς στον… παράδεισο της Τρόζενας.