7798

Αρκατένα Φωτεινής: Ένας χώρος με γευστικές εκπλήξεις και brunch με παραδοσιακό αρκατένο Ομόδους!

26/09/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Όταν οι τοπικές παραδόσεις περνούν από γενιά σε γενιά και διασώζονται ακέραιες μέσα στα χρόνια, οι νέοι μένουν σε επαφή με τις ρίζες τους και ταυτόχρονα αντλούν έμπνευση για πρωτότυπες ιδέες που αναδεικνύουν το παρελθόν του τόπου. Αυτό έγινε στο Όμοδος, όπου η παράδοση του αρκατένου ψωμιού πέρασε σε νέα εποχή.

Ένα από τα παλιότερα εργαστήρια της τέχνης του αρκατένου (του ψωμιού, δηλαδή, που ζυμώνεται με προζύμι από ρεβίθι και αποκτά ιδιαίτερο άρωμα και γεύση) άνοιξε ένα νέο χώρο στο κέντρο του χωριού, με σκοπό να παρουσιάσει τις νέες ιδέες που γεννήθηκαν από τα ψωμιά της γιαγιάς Φωτεινής. Μαθαίνοντας την τέχνη της, παιδιά και εγγόνια έμαθαν να αγαπούν την γεύση αυτή και στο νέο μαγαζάκι που άνοιξαν στα δρομάκια του χωριού, προτείνουν στον κόσμο τόσο το κλασικό ψωμί και παξιμάδι, όσο και ευφάνταστες παραλλαγές και μοντέρνους συνδυασμούς.

Έτσι το αρκατένο παρουσιάζεται τώρα και με συνοδεία μαρμελάδας, πραλίνας σοκολάτας και ξηρών καρπών, αποτελώντας μια ξεχωριστή πρόταση για πρωινό και brunch, το οποίο προσφέρεται τα Σαββατοκύριακα, μαζί με αρωματικό καφεδάκι στο στέκι αυτό. Εκτός από αρκατένα, τo κατάστημα προσφέρει επίσης σπιτικά γλυκά, όπως δάχτυλα, μηλόπιτα, μπουρέκια και ποικιλία από cakes, όπως επίσης και σπιτική χαλουμωτή. Όλα αυτά, μαζί με χωριάτικο χαλούμι, χειροποίητη μαρμελάδα και φρούτα, συμπληρώνουν τις πιατέλες που ετοιμάζονται για το χωριάτικο πρόγευμα στο Όμοδος.

Τηλέφωνο: 99 284201