23882

Εκδρομικός χώρος Τροοδίτισσας

29/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους εκδρομικούς χώρους που θα βρεις στην ορεινή Λεμεσό, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα. Το ρυάκι που τον διασχίζει, τρέφει εδώ και αιώνες τα πελώρια πλατάνια που σκιάζουν την περιοχή, δημιουργώντας εικόνες παραμυθιού.

Ο εκδρομικός χώρος Τροοδίτισσας βρίσκεται στον δρόμο Πλατρών – Τροόδους, λίγο πριν το ομώνυμο μοναστήρι. Σε υψόμετρο 1300 μέτρων, μέσα στο δροσερό ρέμα που πλημμυρίζει από τα αρώματα των πλατάνων και των πεύκων, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 700 εκδρομείς. Υπάρχουν σημεία κατάλληλα για άναμμα φωτιάς, όπως επίσης και παιδόποτος και βρύσες με νερό κατευθείαν από την πηγή.

Οι πελώριοι κορμοί και τα εντυπωσιακά βράχια καλυμμένα με βρύα, τα ξύλινα γεφυράκια, τα κιόσκια και οι πετρόκτιστες βρύσες, αλλά και ο ήχος από το τρεχούμενο νερό, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα σαγηνευτική. Αυτό το μυστηριακό σκηνικό προσελκύει όλο τον χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Σχετικα

Πρόκειται για έναν από τους 2 εκδρομικούς χώρους που πλαισιώνουν το μοναστήρι της Τροοδίτισσας, αφού μετά το μοναστήρι, πλησιάζοντας προς τον Πρόδρομο, βρίσκει κανείς τον εκδρομικό χώρο «Καμπί του Καλογήρου».