16200

Εκδρομικός χώρος Τροοδίτισσας (Πλάτρες)

17/04/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους εκδρομικούς χώρους που θα βρεις στην ορεινή Λεμεσό, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα. Το ρυάκι που τον διασχίζει, τρέφοντας εδώ και αιώνες τα πελώρια πλατάνια που σκιάζουν την περιοχή, δημιουργεί πανέμορφες εικόνες, με αποτέλεσμα ο εκδρομικός χώρος Τροοδίτισσας να αποτελεί μια μαγευτική τοποθεσία, που επισκέπτονται τακτικά όσοι αγαπούν τις αποδράσεις στη φύση.

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται στον δρόμο Πλατρών – Τροόδους, λίγο πριν το ομώνυμο μοναστήρι (φεύγοντας από τις Πλάτρες και ανηφορίζοντας προς το Τρόοδος, υπάρχει σχετική σήμανση στα αριστερά του δρόμου, λίγo μετά το Ψηλό Δέντρο). Σε υψόμετρο 1300 μέτρων, μέσα στο δροσερό ρέμα που πλημμυρίζει από τα αρώματα των πλατάνων και των πεύκων, ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει έως και 700 εκδρομείς. 

Πρόκειται για έναν από τους 2 εκδρομικούς χώρους που πλαισιώνουν το μοναστήρι της Τροοδίτισσας, αφού μετά το μοναστήρι, πλησιάζοντας προς τον Πρόδρομο, βρίσκει κανείς τον εκδρομικό χώρο «Καμπί του Καλογήρου».

Σχετικα

Οι πελώριοι κορμοί και τα εντυπωσιακά βράχια καλυμμένα με βρύα, τα ξύλινα γεφυράκια, τα κιόσκια και οι πετρόκτιστες βρύσες, αλλά και ο ήχος από το τρεχούμενο νερό, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μυστηριακή και άκρως σαγηνευτική. Αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό είναι και ένας από τους κύριους λόγους που ο χώρος προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στο ψηλότερο σημείο του εκδρομικού χώρου υπάρχουν σημεία κατάλληλα για άναμμα φωτιάς, για όσους αποφασίσουν να ψήσουν το φαγητό τους επί τόπου, όπως επίσης και βρύσες με νερό κατευθείαν από την πηγή.