A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Εκδρομικός χώρος Τροοδίτισσας (Πλάτρες)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους εκδρομικούς χώρους που θα βρεις στην ορεινή Λεμεσό, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα. Με ένα ρυάκι να τον διασχίζει, τρέφοντας εδώ και αιώνες τα πελώρια πλατάνια που σκιάζουν την περιοχή, ο εκδρομικός χώρος Τροοδίτισσας είναι από τις αγαπημένες επιλογές όσων αγαπούν τις αποδράσεις στο βουνό και την επαφή με τη φύση.

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται στον δρόμο Πλατρών – Τροόδους, λίγο πριν το ομώνυμο μοναστήρι (φεύγοντας από τις Πλάτρες και ανηφορίζοντας προς το Τρόοδος, υπάρχει σήμανση στα αριστερά του δρόμου, λίγα μετά το Ψηλό Δέντρο). Σε υψόμετρο 1300 μέτρων, μέσα στο δροσερό ρέμα που μοσχομυρίζει από το άρωμα των πλατάνων και των πεύκων, ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει έως και 700 εκδρομείς. 

Σχετικα

Πελώριοι κορμοί, εντυπωσιακά βράχια, ξύλινα γεφυράκια και κιόσκια συνθέτουν ένα άκρως ειδυλλιακό σκηνικό, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται για έναν από τους 2 εκδρομικούς χώρους που πλαισιώνουν το μοναστήρι της Τροοδίτισσας, αφού μετά το μοναστήρι, πλησιάζοντας προς τον Πρόδρομο, βρίσκει κανείς το «Καμπί του Καλογήρου».

Στο ψηλότερο σημείο του εκδρομικού χώρου υπάρχουν σημεία κατάλληλα για άναμμα φωτιάς, όπως επίσης και βρύσες με νερό, για όσους αποφασίσουν να ψήσουν το φαγητό τους επί τόπου.

ΣχετικαΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.