9793

Εκδρομικός χώρος Αλμυρολίβαδο (Τρόοδος)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο μέσο της διαδρομής από τον Πάνω Αμίαντο προς το Τρόοδος, συναντά κανείς μια ξεχωριστή τοποθεσία με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Πρόκειται για τον εκδρομικό χώρο Αλμυρολίβαδο, ένα χώρο που μεταμορφώνεται κάθε εποχή, χάριν στην πλούσια και ποικίλη βλάστησή του, δημιουργώντας μαγευτικές εικόνες.

Περιτριγυρισμένος από πυκνό πευκοδάσος, ο εκδρομικός χώρος διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει όσους αγαπούν τη φύση και αναζητούν γαλήνιες γωνιές μέσα στο πράσινο για να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν. Με 2 βρύσες κοντά στους ξύλινους, εκδρομικούς πάγκους – τραπέζια, να φέρνουν δροσερό νερό από τις πηγές του βουνού, ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει εκδρομείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βέβαια, οι ομορφιές που συναντά κανείς είναι τέτοιες, ώστε κάθε εποχή να δημιουργούν ένα τελείως διαφορετικό τοπίο. Πέρα από τα πανύψηλα πεύκα, την περιοχή πρασινίζουν και διάφορα είδη θάμνων, όπως επίσης και μεγάλος αριθμός φυτών από ένα σπάνιο και προστατευόμενο είδος τύρφης (χαμηλή βλάστηση που ευδοκιμεί σε υγρά μέρη). Η τύρφη απλώνεται σε μια μεγάλη, περιφραγμένη έκταση δίπλα από τον εκδρομικό χώρο, ενώ ειδικά περάσματα και μια μεγάλη, ξύλινη γέφυρα, επιτρέπουν στους επισκέπτες να την περιεργαστούν, χωρίς να προκαλέσουν ζημιά.

Το τοπίο μεταμορφώνεται με την αλλαγή των εποχών, με τα χρώματα να αλλάζουν από έντονο πράσινο, σε κόκκινο και χάλκινο. Επιπρόσθετα, οι βροχές και τα χιόνια του χειμώνα έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πανέμορφη λίμνη, πάνω από την τύρφη, ενώ το μονοπάτι που αρχίζει από το σημείο αυτό, οδηγεί στη λίμνη του μεταλλείου Αμιάντου.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.