16873

Εκδρομικός χώρος Αλμυρολίβαδο (Τρόοδος)

06/01/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο μέσο της διαδρομής από τον Πάνω Αμίαντο προς το Τρόοδος, βρίσκεται μία τοποθεσία ιδιαίτερης ομορφιάς. Ο εκδρομικός χώρος Αλμυρολίβαδο, είναι ένας πολύτιμος βιότοπος, που επιφυλάσσει μαγευτικές εικόνες κάθε εποχή του χρόνου.

Περιτριγυρισμένος από πευκοδάσος, ο χώρος διαθέτει υποδομές για να φιλοξενήσει όσους αγαπούν τις στιγμές χαλάρωσης σε υψόμετρο 1600 μέτρων. Με ξύλινα τραπέζια και βρύσες με νερό της πηγής, ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2000 εκδρομείς.

Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι κάθε εποχή επιφυλάσσει ένα τελείως διαφορετικό τοπίο. Ανάμεσα  στα πανύψηλα πεύκα ευδοκιμούν διάφορα είδη θάμνων και προστατευόμενης τύρφης (χαμηλή βλάστηση που ευδοκιμεί σε υγρά μέρη). Η τύρφη απλώνεται σε μια μεγάλη, περιφραγμένη έκταση δίπλα στον εκδρομικό χώρο. Το σημείο αυτό μετατρέπεται σε λίμνη το φθινόπωρο και την άνοιξη, ενώ τον χειμώνα χαρίζει ονειρικές, λευκές εικόνες.

Υπάρχουν ειδικά περάσματα πάνω από την τύρφη, ώστε οι επισκέπτες να μην την βλάπτουν. Από το σημείο αυτό ξεκινά και το μονοπάτι που οδηγεί στη λίμνη του μεταλλείου Αμιάντου.