8657

Μουσείο Αγροτικής Παραδοσιακής Ζωής - Φυσικής Ιστορίας (Κυπερούντα)

14/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο γραφικό χωριό της Κυπερούντας, βρίσκεται το Mουσείο Αγροτικής και Παραδοσιακής Ζωής, το οποίο φιλοδοξεί να διατηρήσει την παράδοση και την αγροτική κληρονομιά.

Το μουσείο αυτό, στεγάζεται σε μια αναπαλαιωμένη κατοικία, με 3 δωμάτια στο ισόγειο και άλλα 3 στο ανώγειο, όπου περιλαμβάνει εκθέματα από την λαϊκή αγροτική ζωή των Κυπρίων στα παλαιότερα χρόνια.

Στο ισόγειο του Μουσείου βρίσκεται η έκθεση με ταριχευμένα άγρια ζώα, ερπετά και πουλιά της κυπριακής πανίδας (αλεπού, φίνα, γεράκι κλπ.).

Στους υπόλοιπους χώρους φιλοξενούνται αντικείμενα της καθημερινότητας των κατοίκων, όπως παλιά είδη νοικοκυριού, ενδυμασίες και γεωργικά εργαλεία.

Διεύθυνση: Γρηγόρη Αυξεντίου 80, Κυπερούντα
Τηλέφωνο: 25 813204