16731
A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol

Ταβέρνα Πολυδέντρι: Ένας ζεστός χώρος, πρεσβευτής της παράδοσης ενός καταπράσινου χωριού της Λεμεσού!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Πελένδρι είναι ένα χωριό με ξεχωριστές φυσικές ομορφιές, που φωλιάζει μέσα στο δάσος. Το πλούσιο πράσινο που το περιβάλλει φαίνεται να υπήρξε και ρίζα της ονομασίας του. Την προέλευση του ονόματός του διαφυλάσσουν σήμερα οι κάτοικοι, διαιωνίζοντας την παράδοσή του μέσα από τις ονομασίες που διατηρούν για διάφορες τοποθεσίες, αλλά και επιχειρήσεις του χωριού. Μία από τις επιχειρήσεις αυτές είναι και η ταβέρνα Πολυδέντρι.

Το όνομα της ταβέρνας αποτελεί μια από τις εκδοχές της προέλευσης της ονομασίας του χωριού, δηλώνοντας ότι αυτό περιβάλλεται από πυκνό δάσος και φυτείες (πολλά + δέντρα = Πολυδέντρι). Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ταβερνάκι, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το πετρόκτιστο οίκημα του Κοινοτικού Συμβουλίου και το πάρκο με τους αδριάντες των ηρώων του χωριού. Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, με στοιχεία της τοπικής, λαϊκής παράδοσης, η ταβέρνα υποδέχεται τους επισκέπτες της με χαρακτηριστικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας και μερακλίδικους μεζέδες με προϊόντα της περιοχής.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, η μεγάλη, μεταλλική σόμπα ανάβει από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, γεμίζοντας τον χώρο με την ξεχωριστή θαλπωρή της. Όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, η βεράντα που καλύπτεται από την πλούσια κληματαριά και δροσίζεται από πλήθος λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά τριγύρω, είναι η ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό γεύμα, μέσα στη φύση.

Διεύθυνση: Σωτήρη Τσαγγάρη 56, Πελένδρι
Τηλέφωνο: 25 552651Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.