20566

Ταβέρνα Πολυδέντρι: Ένας ζεστός χώρος, πρεσβευτής της παράδοσης ενός καταπράσινου χωριού της Λεμεσού!

07/11/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Πελένδρι είναι ένα χωριό μέσα σε πλούσιο πράσινο, το οποίο φαίνεται να υπήρξε και ρίζα της ονομασίας του. Η παράδοση που θέλει την αρχική ονομασία να ήταν Πολυδέντρι, διασώζεται σήμερα σε μια από τις αγαπημένες ταβέρνες του χωριού.

Το όνομα της ταβέρνας συνδέεται με ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της περιοχής, αφού δηλώνει ότι περιβάλλεται από πολλά δέντρα. Το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι βρίσκεται κοντά στο πάρκο με τους αδριάντες των ηρώων του χωριού. Σε ένα φιλόξενο χώρο με στοιχεία της λαϊκής παράδοσης, η ταβέρνα προσφέρει χαρακτηριστικά κυπριακά πιάτα και μεζέδες, με προϊόντα της περιοχής, από χωριάτικα λουκάνικα μέχρι άγρια μανιτάρια.

Κατά τους κρύους μήνες, η μεγάλη ξυλόσομπα ανάβει όλη την ημέρα, γεμίζοντας τον χώρο με θαλπωρή. Όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, η βεράντα με την πλούσια κληματαριά και πλήθος γλάστρες με λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά τριγύρω, είναι η ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό γεύμα, μέσα στο πράσινο.

Διεύθυνση: Σωτήρη Τσαγκάρη 56, Πελένδρι
Τηλέφωνο: 25 552651