21064

Ταβέρνα Πολυδέντρι: Ένα παραδοσιακό ταβερνάκι ετοιμάζει μεζέ με τοπικές νοστιμιές!

30/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Πελένδρι είναι ένα χωριό μέσα σε πλούσιο πράσινο, το οποίο φαίνεται να υπήρξε και ρίζα της ονομασίας του. Η παράδοση που θέλει την αρχική ονομασία να ήταν Πολυδέντρι, διασώζεται σήμερα σε μια από τις αγαπημένες ταβέρνες του χωριού.

Το ταβερνάκι αυτό βρίσκεται κοντά στο πάρκο με τους αδριάντες των ηρώων του χωριού, σε ένα φιλόξενο χώρο με στοιχεία της λαϊκής παράδοσης.

Εκεί, βρίσκει κανείς χαρακτηριστικά κυπριακά πιάτα και μεζέδες, με προϊόντα της περιοχής, από χωριάτικα λουκάνικα μέχρι άγρια μανιτάρια.

Κατά τους κρύους μήνες, η μεγάλη ξυλόσομπα ανάβει όλη την ημέρα, γεμίζοντας τον χώρο με θαλπωρή. Όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, η βεράντα είναι η ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό γεύμα, μέσα στο πράσινο.

Διεύθυνση: Σωτήρη Τσαγκάρη 56, Πελένδρι
Τηλέφωνο: 99 406549