A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Το επιβλητικό εξοχικό των Πλατρών, έμβλημα μιας αριστοκρατικής εποχής!

Μπορεί οι πιο γνωστοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την ορεινή Λεμεσό να είναι οι φυσικές ομορφιές και τα γραφικά χωριουδάκια. Όμως η μοναδικότητα και η μεγαλοπρέπεια των εξοχικών στις Πλάτρες παραμένει σημείο αναφοράς για όσους επισκέπτονται την περιοχή, υπενθυμίζοντας το αριστοκρατικό μεγαλείο του παλαιότερου τουριστικού θέρετρου της Κύπρου.

Στην οδό Σπύρου Κυπριανού, τα εντυπωσιακά εξοχικά του περασμένου αιώνα, ξεπροβάλλουν το ένα μετά το άλλο, αποτελώντας μοναδικά δείγματα των κυρίαρχων ευρωπαϊκών αρχιτεκτονικών τάσεων. Αντιπροσωπευτικό της Σχολής των Άλπεων είναι το ιδιαίτερα επιβλητικό αυτό εξοχικό, που, τόσο με τον σχεδιασμό, όσο και με το μέγεθός του, μοιάζει με μικρό πύργο. Η κυλινδρική κατασκευή με την κωνική σκεπή, άλλωστε, είναι στοιχείο που παραπέμπει άμεσα στην εικόνα αυτή.

Το ξεχωριστό αυτό κτίριο, που αποτελούσε για δεκαετίες την παραθεριστική κατοικία της οικογένειας Λανίτη, δέχθηκε μια γενναία αναπαλαίωση γύρω στο 1990, προκειμένου να διατηρήσει την αριστοκρατική του εικόνα. Κατά την αναπαλαίωση, που επιμελήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο του Μίλτου Παπαδόπουλου από τη Λεμεσό, χρησιμοποιήθηκαν υλικά που συνάδουν με τη φυσιογνωμία της περιοχής, όπως τα χαρακτηριστικά, κόκκινα τούβλα από ντόπιες βιομηχανίες, η φυσική πέτρα και το ξύλο.

Το εντυπωσιακό πυργόσπιτο, με τις αλπικές επιδράσεις στην τεχνοτροπία του, πρεσβεύει 1 από τις 6 σπουδαίες, ευρωπαϊκές αρχιτεκτονικές σχολές, που μπορεί να μελετήσει κανείς περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα αριστοκρατικά εξοχικά των Πλατρών.

Tip: Για να εξερευνήσεις τα υπέροχα εξοχικά του περασμένου αιώνα και να απολαύσεις την ομορφιά του τοπίου, η καλύτερη επιλογή είναι να περπατήσεις τα πλακόστρωτα, ρομαντικά μονοπάτια των Πλατρών. Δες περισσότερα εδώ.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.