20571

Απανεμιά Country House (Λόφου)

31/12/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Όταν αποφασίζεις να κάνεις διακοπές στην ύπαιθρο, ξέρεις ότι αυτό μπορεί να σημαίνει κι ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο. Αυτό συμβαίνει όταν σε υποδέχονται στα χωριουδάκια της Λεμεσού όμορφα εξοχικά, όπως η «Απανεμιά». Το αναπαλαιωμένο αυτό πετρόκτιστο σπίτι, το συναντάς διασχίζοντας τα πλακόστρωτα δρομάκια της Λόφου.

Πρόκειται για ένα άνετο εξοχικό, με μεγάλη αυλή, όπως συνηθίζεται σε όλα τα παλιά σπίτια του χωριού. Διακοσμημένο με χαρακτηριστικά στοιχεία της κυπριακής, λαϊκής παράδοσης, με το τζάκι να ζεσταίνει τον χώρο κατά τους χειμερινούς μήνες, το κατάλυμα αυτό δεν είναι απλώς μια όμορφη επιλογή για μια γαλήνια απόδραση, αλλά ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά στην ιστορία και στη φυσιογνωμία του τόπου.

Με 2 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια, το εξοχικό μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, κάτι που εξυπηρετεί ιδανικά οικογένειες και μεγάλες παρέες. Η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, διαθέτει όλες τις απαραίτητες ανέσεις, ώστε να μπορεί να ετοιμάσει κανείς ένα πλήρες γεύμα. Βέβαια, το εξοχικό απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του χωριού, με το παραδοσιακό καφενείο και τις ταβέρνες, που μπορούν να προσφέρουν παραδοσιακές νοστιμιές.

Διεύθυνση: Χριστοφή Κυριάκου, Λόφου
Τηλέφωνο: 99 527711