4626

Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου στην ορεινή Λεμεσό!

10/07/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Οικονομία (Εμπόριο, Βιομηχανία, Τουρισμός)
Κοινωνική Ζωή
Αρχιτεκτονική
Ύπαιθρος

Βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο των Πλατρών από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και πολλοί διατηρούν όμορφες αναμνήσεις από τον χώρο αυτό. Το Petit Palais, ένα ξενοδοχείο με διαχρονική παρουσία στην περιοχή, έρχεται πάλι στο προσκήνιο, δίνοντας συνέχεια σε ένα κτίριο που έγινε κομμάτι της ιστορίας του τόπου.

Το Petit Palais άρχισε τη λειτουργία του τη δεκαετία του 1930, όπως μαρτυρά μία από τις εξαγγελίες στις εφημερίδες της εποχής. Πιθανολογείται, όμως, ότι το κτίριο βρισκόταν εκεί ακόμα νωρίτερα, όταν ονομαζόταν Grand Brittania.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 γίνεται μια σημαντική ανακαίνιση, όταν αναλαμβάνει νέος ενοικιαστής, χωρίς όμως να αλλάξει η εικόνα του. Μια είδηση στον Τύπο, που αναφέρει ότι ομάδα 80 τουριστών από την Αίγυπτο διέμεινε στο Petit Palais, μαρτυρά ότι είχε τη δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

swipe gallery

Η ριζική αλλαγή της εικόνας του έρχεται γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μετά την πλήρη ανακαίνιση. Καθ’ όλη τη δεκαετία του ’90 παραμένει ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, καλοκαιρινός και χειμερινός. Λειτούργησε με μικρά διαλείμματα μέχρι και το καλοκαίρι του 2018.

swipe gallery

Τότε ήταν που η George Tsanos Group, με μακρά εμπειρία στον χώρο της φιλοξενίας, αποφάσισε να επενδύσει και να αναδείξει τα διαχρονικά πλεονεκτήματα των Πλατρών. Έτσι, ένα κατάλυμα με διαχρονική παρουσία στη ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου, κάνει μια νέα αρχή σχεδόν 100 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αφιερώματα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα αφιερώματα αφού επιβεβαιωθούν.