22877

Ξενοδοχείο Semiramis (Πλάτρες)

25/01/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα ξενοδοχείο που κτίστηκε κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα στις Πλάτρες, συνεχίζει να αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό στην ορεινή Λεμεσό. Καθώς στις αρχές απευθυνόταν κυρίως σε ευκατάστατους παραθεριστές από την κοινότητα των ομογενών στην Αίγυπτο, δανείστηκε το όνομά του από την Σεμίραμις, μια βασίλισσα της Ανατολής στην αρχαιότητα.

Το κτίριο του ξενοδοχείου θυμίζει μικρογραφία πύργου, κρυμμένο μέσα στο πευκοδάσος, σαν να έχει βγει μόλις από κάποιο παραμύθι. Έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση ενός νεαρού ζευγαριού, έχει ανανεωθεί πλήρως στο εσωτερικό, ενώ το αρχοντικό του παρουσιαστικό εξωτερικά παραμένει αναλλοίωτο. Διαθέτει 10 δωμάτια 2 – 3 κλινών και υπάρχει επιλογή μεγάλες παρέες ή πολλές οικογένειες να κρατήσουν ολόκληρο το ξενοδοχείο.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου ετοιμάζει γευστικά πιάτα με ντόπια υλικά, όπως κλέφτικο στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο ή πέστροφα στον φούρνο με λαχανικά. Τον χειμώνα, το τζάκι ανάβει στο φιλόξενο σαλόνι, ενώ η βεράντα κάτω από τα πεύκα είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό και καφέ, όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Διεύθυνση: Σπύρου Κυπριαννού 55, 4820, Πάνω Πλάτρες, Κύπρος
Τηλέφωνο: 99 756796
Email: [email protected]