16893

Ξενοδοχείο Semiramis (Πλάτρες)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το όνομα της Σεμίραμις, μιας βασίλισσας της Ανατολής στην αρχαιότητα, φέρει ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία στο πρώτο τουριστικό θέρετρο του νησιού, τις Πλάτρες. Το ξενοδοχείο, με τη χαρακτηριστική, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, κατασκευάστηκε κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, με σκοπό να φιλοξενήσει τους ευκατάστατους παραθεριστές που προτιμούσαν την περιοχή, προερχόμενοι κυρίως από την κοινότητα των ομογενών στην Αίγυπτο.

Μια μικρογραφία ενός πύργου, κρυμμένο μέσα στο πευκοδάσος των Πλατρών, σαν να έχει βγει μόλις από κάποιο παραμύθι με πριγκίπισσες, το ξενοδοχείο Semiramis, συνεχίζει να αποτελεί 1 αιώνα μετά, μια αγαπημένη επιλογή για χαλάρωση όλες τις εποχές του χρόνου. Έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση ενός νεαρού ζευγαριού, συνεχίζει την παράδοση της ζεστής φιλοξενίας που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια το θέρετρο των Πλατρών.

Με την ανακαίνισή του, το εσωτερικό έχει ανανεωθεί πλήρως, ενώ το αρχοντικό του παρουσιαστικό εξωτερικά, παραμένει αναλλοίωτο. Τα 10 δωμάτια 2 – 3 κλινών διαθέτουν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες παροχές. Μεγάλη προσοχή δόθηκε, ώστε ο χώρος να συνδυάζει πρωτοποριακά και μοντέρνα στοιχεία στη διακόσμησή του, μαζί με πινελιές κυπριακής παράδοσης. Η κομψότητά του συνίσταται στη συνύπαρξη ανάλαφρων χρωμάτων, της αίσθησης του φυσικού ξύλου και τις απλές γραμμές των επίπλων.

Αποτελώντας ένα προορισμό για κάθε εποχή, το ξενοδοχείο διαθέτει όμορφες γωνιές που μπορείς να απολαύσεις τόσο το καλοκαίρι και την άνοιξη, όσο και το φθινόπωρο και το χειμώνα. Με μια βεράντα που φωλιάζει κάτω από τα πεύκα, με τα αρώματα του δάσους, το πρωινό και ο καφές αποκτούν άλλη χάρη, ενώ από Απρίλη μέχρι Ιούλη τα αηδόνια δε σταματούν να κελαηδούν. Τον χειμώνα, το ξενοδοχείο στολίζεται συνήθως με νιφάδες χιονιού, ενώ το τζάκι στο φιλόξενο σαλόνι του γίνεται ιδανική επιλογή χαλάρωσης.

Το ξενοδοχείο διατηρεί ένα εστιατόριο με υπέροχες γευστικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων το κλέφτικο, στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αλλά και η πέστροφα στον φούρνο με λαχανικά. Το εστιατόριο προσφέρεται για φαγητό και για όσους δε διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Μια ιδιαίτερη επιλογή που προσφέρει το Semiramis, είναι η ιδιωτική κράτηση όλων των δωματίων από μεγάλες παρέες ή πολλές οικογένειες, που επιτρέπει να απολαύσουν αποκλειστικά ολόκληρο τον χώρο και τις υπηρεσίες του.

Διεύθυνση: Σπύρου Κυπριαννού 55, 4820, Πάνω Πλάτρες, Κύπρος
Τηλέφωνο: 99 756 796
Email: [email protected]Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.