3130

Το Βουνιώτικο: Μια ταβέρνα που ξεχώρισαν όσοι αγαπούν τις βόλτες στην ύπαιθρο της Λεμεσού!

06/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι μια από τις ταβέρνες που βρίσκεις καθ’ οδόν στις βόλτες σου στην εξοχή, που σου προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις για να ολοκληρώσεις την εμπειρία μιας επίσκεψης στην ύπαιθρο της Λεμεσού. Σε μια τοποθεσία με υπέροχη θέα που φτάνει μέχρι τη Λεμεσό, με ένα όμορφο εκκλησάκι δίπλα στην αυλή του, το Βουνιώτικο είναι ένας χώρος που έχει γίνει γνωστός σταθμός στον δρόμο προς το χωριό Βουνί.

Η οικογένεια που λειτουργεί την ταβέρνα με όλα της τα μέλη επί ποδός, έχει δημιουργήσει μια ζεστή και οικία ατμόσφαιρα. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που η ταβέρνα έχει αποκτήσει πιστούς ακόλουθους, οι οποίοι αγαπούν να περνούν στιγμές χαλάρωσης, αλλά και γιορτινές μέρες στο Βουνιώτικο. Η παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, με πιάτα που φτιάχνονται με σπιτική φροντίδα, είναι σίγουρα ένας ακόμα λόγος για την προτίμηση που της δείχνουν.

Η τοποθεσία επιτρέπει στη βεράντα της ταβέρνας να απολαμβάνει ατελείωτη θέα στους γύρω λόφους, ενώ ο μεγάλος δρυς που απλώνει το φύλλωμα του από πάνω της, δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για τους ζεστούς μήνες του χρόνου. Επειδή, όμως, η ημιορεινή Λεμεσός έχει και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, το τζάκι στο εσωτερικό της ταβέρνας συγκεντρώνει γύρω του τους επισκέπτες της κατά τους υπόλοιπους μήνες.

Στο τέλος κάθε γεύματος, κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει δωρεάν, παραδοσιακό κυπριακό καφέ, ψημένο στη χόβολη.

Τηλέφωνο: 99 316979