7755

Παραλία Αυδήμου

19/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Φυσικές Ομορφιές
Άμμος
Χαλίκια
Χωματόδρομος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Ήσυχες Παραλίες
Ταβέρνες / Εστιατόρια
Water Sports

Μια από τις μεγαλύτερες σε μήκος ακτές που βρίσκονται δυτικά της Λεμεσού, η παραλία της Αυδήμου είναι προορισμός για όσους θέλουν να αφεθούν στη γαλήνη του ερημικού τοπίου της περιοχής. Στο 1,5 χιλιόμετρο που καλύπτει η παραλία αυτή, μπορεί ο καθένας να βρει τη δική του, μοναχική γωνιά, για να απολαύσει τον ήλιο και τον ήχο των κυμάτων.

Στην ακτή βρίσκει κανείς ένα από τα πιο γνωστά, παραθαλάσσια κέντρα της Λεμεσού, τo Kerynia Beach, το οποίο υποδέχεται όσους θα επισκεφθούν την περιοχή για φαγητό ή ποτό με θέα τη θάλασσα. Όσοι προτιμούν την άνεση της ξαπλώστρας, έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν κοντά στο κέντρο. Τα άκρα της παραλίας, όμως, προσφέρονται για εκείνους που θα προτιμήσουν να καθίσουν πάνω στα βότσαλα, ώστε να είναι σε ακόμα πιο άμεση επαφή με τα στοιχεία της φύσης, αν και θα πρέπει να φροντίσουν για ομπρέλες, αφού δεν υπάρχουν άλλες σκιές εκεί.

Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία διασχίζει καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αφού η κοίτη του ποταμού της Αυδήμου, που εκβάλλει στην παραλία, έδινε από πολύ παλιά ζωή στα χωράφια αυτά. Λίγα μέτρα από την ακτή, όμως, βρίσκονται και 2 παλιά κτίρια: μια πετρόκτιστη αποθήκη (που εξυπηρετούσε το εμπόριο που γινόταν παλιότερα, χάριν σε μια μικρή αποβάθρα όπου έδεναν σκάφη) και ένα μουσουλμανικό τέμενος. Έτσι, αν και σήμερα είναι απλώς μια ήσυχη γωνιά για τους λάτρεις της θάλασσας, η ακτή διατηρεί στοιχεία που θυμίζουν ότι στο παρελθόν ήταν πολλά περισσότερα.

Όταν πνέουν σχετικά δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, η παραλία προσφέρεται και για θαλάσσια αθλήματα, όπως το kitesurfing, γι’ αυτό και η καλύβα με τις εγκαταστάσεις του Kiteflex βρίσκεται εκεί για να εξυπηρετεί όσους ασχολούνται με αυτά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Εστιατόριο Κερύνεια: 99 679451
Kiteflex: 99 618448