7572

Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή (Πλατανίστεια)

08/01/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο χωριό Πλατανίστεια της Λεμεσού, βρίσκεται το πρωτοποριακό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο Χαμπής, ανακαινίζοντας με τα χέρια του τα παραδοσιακά κτίρια του χωριού. Ο ίδιος φρόντισε και για όλα τα εκθέματα του μουσείου, που ήταν είτε κομμάτια της συλλογής του, είτε δωρεές από συναδέλφους του καλλιτέχνες ή άλλους συλλέκτες.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να γνωρίσουν την ιστορική πορεία της χαρακτικής, τις τεχνικές και τα υλικά της. Εκτίθενται περισσότερα από 150 χαρακτικά όλων των τεχνικών και μεθόδων, ξένων και Κύπριων καλλιτεχνών, από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Σχετικα

Ο χώρος αυτός είναι κέντρο όπου λειτουργεί σχολή χαρακτικής, στη μνήμη του Έλληνα χαράκτη και δασκάλου του Χαμπή, Α.Τάσσου, στο οποίο επίσης πραγματοποιούνται ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Διεύθυνση: Πλατανίστεια 4605
Τηλέφωνο: 25 222772