3828

Διαδρομή Γένεσης της Αφροδίτης (Πισσούρι)

21/09/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο σύνορο των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, η κοινότητα Πισσουρίου έχει διαμορφώσει ένα από τα πιο ξεχωριστά μονοπάτια της Κύπρου, τόσο όμορφο, ώστε νιώθεις πως ακολουθείς τα βήματα της Αφροδίτης.

Το γραμμικό αυτό μονοπάτι, που ξεκινά από την παραλία Πρόλιμνος (παραλία σκύλων – λίγα χιλιόμετρα από την Πέτρα του Ρωμιού) και καταλήγει στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Πισσούρι, ονομάστηκε «Διαδρομή Γένεσης της Αφροδίτης».

Οι πλαγιές με άγρια βλάστηση, τα κοπάδια ζώων, η φάρμα με άλογα που δίνουν βουκολικό τόνο στο τοπίο και η εντυπωσιακή θέα των λευκών γκρεμών που συναντούν το γαλάζιο της θάλασσας, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει αυτή η διαδρομή των 4,5 χλμ., παρά την ανηφορική πορεία.

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να εξορμήσεις στο μονοπάτι αυτό.