10409

Ακρωτήρι Άσπρο – Παραλία Λαχανικών

19/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο δυτικότερο άκρο της επαρχίας Λεμεσού, στην περιοχή του Ακρωτηρίου Άσπρο, που την οριοθετεί με την επαρχία Πάφου, βρίσκεται μία από τις πιο εντυπωσιακές ακτές της Κύπρου.

Κάτασπρα βράχια σε πανύψηλους γκρεμούς, σε μία απόσταση μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων δυτικά του κόλπου Πισσουρίου, δημιουργούν μία σειρά από κολπίσκους και παραλίες με σαγηνευτική, άγρια ομορφιά.

Η περιοχή είναι δυσπρόσιτη, καθώς κανένας δρόμος ή μονοπάτι δεν οδηγεί εκεί από τη στεριά. Ο μοναδικός τρόπος για να προσεγγίσει την ακτή αυτή κανείς, είναι μέσω θαλάσσης, είτε με σκάφος, είτε με καγιάκ, είτε (για τους πολύ δεινούς κολυμβητές) κολυμπώντας.

Σε απόσταση των 5 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής, βρίσκεται η Παραλία των Λαχανικών, που είναι και ο μεγαλύτερος κόλπος του τμήματος αυτού. Μέχρι να φτάσει κανείς εκεί, βρίσκει υπέροχες κόγχες, χωμένες στα λευκά βράχια, με καταγάλανα νερά, αλλά και μία μικρή παραλία με μία εξωπραγματική, πέτρινη πύλη, λαξευμένη πάνω στον βράχο.

Σχετικα

Μόνιμοι επισκέπτες της περιοχής είναι τα κατσίκια που απολαμβάνουν ελεύθερα την ομορφιά του τοπίου.