15615

Παραλία Πισσούρι

17/09/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Χαλίκια
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Υπηρεσίες για ΑμεΑ
Ξενοδοχεία
Ταβέρνες / Εστιατόρια
Water Sports
Ναυαγοσώστες
Γαλάζια Σημαία

Ο κόλπος Πισσουρίου βρίσκεται στο νότιο άκρο του παλιού χωριού, περίπου 37 χιλιόμετρα (μισή ώρα) δυτικά από την πόλη της Λεμεσού, και εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια μεγάλη ακτή με πολύχρωμα βότσαλα, μικρότερα και μεγαλύτερα, ενώ σε διάφορα σημεία θα βρεις λεπτή άμμο.

Η θάλασσα είναι κατάλληλη για κολύμπι, αλλά και για θαλάσσια σπορ. Πρόκειται για μια σχετικά ασφαλή ακτή, αν και αποκτά βάθος μάλλον απότομα, η οποία επιτηρείται από ναυαγοσώστη. Συνήθως υπάρχει μέτριος κυματισμός, ιδίως στα ανοιχτά, που προσφέρεται για surfing και άλλες δραστηριότητες στο νερό. Δυτικά του κόλπου υπάρχουν εστιατόρια και αναψυκτήρια, όπως επίσης και υπηρεσίες ενοικίασης για ομπρέλες και κρεβατάκια. Στη διάθεση του κοινού υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις για ντους, όπως επίσης και διάδρομος που εξυπηρετεί άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ο κόλπος στο Πισσούρι έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα και μπορεί να καλύψει όλες τις προτιμήσεις και διαθέσεις. Είτε κάποιος προτιμά μια οργανωμένη παραλία, είτε ψάχνει κάτι πιο ήσυχο και απομονωμένο, είτε επιζητά δράση, είτε προτιμά τη χαλάρωση, θα μπορέσει να βρει αυτό που του ταιριάζει. Στο ανατολικότερο και δυτικότερο άκρο του κόλπου υψώνονται ψηλοί βράχοι που κατεβαίνουν μέχρι το κύμα, δημιουργώντας μικρότερους κόλπους, στους οποίους μπορεί να φτάσει κανείς περνώντας πάνω από τους βράχους αυτούς. Τους κολπίσκους αυτούς προτιμούν και όσοι κάνουν γυμνισμό.

swipe gallery

Βρες πληροφορίες εδώ για τους κολπίσκους γυμνιστών στο Πισσούρι.

Στο δυτικότερο άκρο της παραλίας, το πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, Columbia Beach Resort, έχει δημιουργήσει ένα εξωτικό σκηνικό, με ψηλά φοινικόδεντρα να πλαισιώνουν την ακτή. Στο beach bar του ξενοδοχείου μπορεί ο καθένας να απολαύσει δροσιστικά ποτά, ενώ από τα εστιατόρια και café με μπαλκόνι προς την ακτή, απολαμβάνει κανείς μοναδική θέα της παραλίας.

Σχετικα

Για τους λάτρεις των σπορ οι επιλογές είναι πολλές, αφού είναι αρκετοί αυτοί που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες στην περιοχή, με δραστηριότητες από θαλάσσιο σκι και surfing, μέχρι fly board και paraglide. 

Columbia Water Sports: 99 612262
Xenios Watersports: 99 956913, 99 616258
Chris Watersports: 99 180931, 99 346200