17653

Παραλία Πισσούρι

17/09/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Χαλίκια
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Υπηρεσίες για ΑμεΑ
Ξενοδοχεία
Ταβέρνες / Εστιατόρια
Water Sports
Ναυαγοσώστες
Γαλάζια Σημαία

Ο κόλπος Πισσουρίου βρίσκεται στο νότιο άκρο του χωριού, περίπου 37 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού, και εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια μεγάλη ακτή με πολύχρωμα βότσαλα, ενώ σε διάφορα σημεία θα βρεις λεπτή άμμο.

Η θάλασσα είναι κατάλληλη για κολύμπι, αλλά και για θαλάσσια σπορ. Πρόκειται για μια σχετικά ασφαλή ακτή, αν και αποκτά βάθος μάλλον απότομα, η οποία επιτηρείται από ναυαγοσώστη. Συνήθως υπάρχει μέτριος κυματισμός, που προσφέρεται για surfing και άλλες δραστηριότητες στο νερό. Δυτικά του κόλπου υπάρχουν εστιατόρια και αναψυκτήρια, όπως επίσης και υπηρεσίες ενοικίασης για ομπρέλες και κρεβατάκια. Στη διάθεση του κοινού υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις για ντους, όπως επίσης και διάδρομος που εξυπηρετεί άτομα με κινητικές δυσκολίες. Πρόσφατη προσθήκη αποτελεί το υπαίθριο γυμναστήριο, ακριβώς πάνω από τον πεζόδρομο που διατρέχει την παραλία.

swipe gallery

Ο κόλπος στο Πισσούρι έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα και συστήνεται είτε κάποιος προτιμά μια οργανωμένη παραλία, είτε ψάχνει κάτι πιο ήσυχο και απομονωμένο, είτε επιζητά δράση, είτε προτιμά τη χαλάρωση. Στο ανατολικότερο και δυτικότερο άκρο του κόλπου υψώνονται ψηλοί βράχοι, δημιουργώντας μικρότερους κόλπους με άγρια ομορφιά. Εκεί μπορεί να φτάσει κανείς περνώντας πάνω από τους βράχους. Τους κολπίσκους αυτούς προτιμούν και όσοι κάνουν γυμνισμό.

swipe gallery

Βρες πληροφορίες εδώ για τους κολπίσκους γυμνιστών στο Πισσούρι.

Στο δυτικότερο άκρο της παραλίας, το πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, Columbia Beach Resort, έχει δημιουργήσει ένα εξωτικό σκηνικό, με ψηλά φοινικόδεντρα να πλαισιώνουν την ακτή.

Σχετικα

Για τους λάτρεις των σπορ οι επιλογές είναι πολλές, αφού είναι αρκετοί αυτοί που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες στην περιοχή, με δραστηριότητες από θαλάσσιο σκι και surfing, μέχρι fly board και paraglide. 

Columbia Water Sports: 99 612262
Xenios Watersports: 99 956913, 99 616258
Chris Watersports: 99 180931, 99 346200