16170

Παραλίες Σκύλων

16/05/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Χωματόδρομος
Χαλίκια
Παραλίες για Σκύλους

Από το 2015, έχουν οριστεί στην επαρχία Λεμεσού 2 ακτές οι οποίες προορίζονται για… ειδικό κοινό. Οι τετράποδοι φίλοι των ανθρώπων, τα σκυλιά, απέκτησαν τις δικές τους παραλίες, όπου μπορούν ελεύθερα να απολαύσουν παιχνίδι στην ξηρά και στη θάλασσα.

Η μία παραλία βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της επαρχίας Λεμεσού, στην περιοχή Πρόλιμνο, στο Πισσούρι. Η παραλία βρίσκεται δυτικά της κοινότητας και σε αυτήν οδηγεί ομαλός χωματόδρομος, ο οποίος είναι βατός για όλα τα οχήματα και πεζούς. Ο κόλπος είναι αρκετά μεγάλος, με βότσαλα στην ακτή, πλαισιωμένος από τα χαρακτηριστικά, ασβεστολιθικά βράχια που βρίσκονται σε όλη την περιοχή.

Η δεύτερη παραλία στην τοποθεσία Καραβόπετρα, η οποία εμπίπτει στα όρια της κοινότητας Μοναγρούλλι, η οποία βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Λεμεσού, κοντά στο ξενοδοχείο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa. Με σχετικά ρηχά και καθαρά νερά, με βράχια να εξέχουν σε μικρή απόσταση από την ακτή, δημιουργώντας μια μικρή, φυσική πισίνα, η παραλία αυτή είναι μια όμορφη επιλογή για βόλτες και παιχνίδι με σκυλάκια.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής, καθώς υποχρεούνται, όπως σε όλους τους χώρους που επισκέπτονται με τα ζώα τους, να απομακρύνουν τα περιττώματά τους ή άλλες ακαθαρσίες.