12110

Διαδρομή στο Ακρωτήρι Άσπρο (Πισσούρι)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές ακτογραμμές της Κύπρου. Το έντονο, σαν της κιμωλίας λευκό χρώμα, η ιδιαίτερη μορφολογία των απότομων και πανύψηλων βράχων και η αντίθεση με το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, δεν μπορούν παρά να σαγηνεύσουν όποιον αντικρίζει το τοπίο αυτό.

Αυτό το μοναδικό τοπίο άγριας ομορφιάς με τα ασβεστολιθικά βράχια που υψώνονται στο δυτικότερο άκρο της επαρχίας Λεμεσού, είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Πάνω από τα βράχια υπάρχει ένα σύμπλεγμα από 5 μονοπάτια για εύκολη εξερεύνηση της περιοχής, που διακλαδώνονται, οδηγώντας σε διάφορα σημεία, από όπου μπορεί να απολαύσει κανείς συγκλονιστική θέα.

Μετά από πρόσφατες εργασίες εξομάλυνσης των μονοπατιών, η περιοχή είναι ακόμα ευκολότερο να προσεγγιστεί από πεζοπόρους. Επίσης έχουν δημιουργηθεί σημάνσεις, που υποδεικνύουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι το επισκεφθούν. Ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξει κανείς, η απόσταση που θα διανύσει μπορεί να φτάσει και τα 10 χιλιόμετρα.

swipe gallery

Η εμπειρία μιας μεγάλης ομάδας που επισκέφθηκε την περιοχή τον Μάιο του 2019, αποτυπώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο σε υπέροχες φωτογραφικές στιγμές.

Πολλοί, βέβαια, είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να σταματήσουν στο κοντινότερο σημείο, για να απολαύσουν την απίθανη θέα από τα βράχια που υψώνονται απότομα από την αμμουδιά, ξεπερνώντας τα 200 μέτρα. Η θέα αυτή είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη την ώρα του ηλιοβασιλέματος, αφού από την τοποθεσία αυτή παρακολουθεί κανείς τον ήλιο μέχρι να χαθεί μέσα στη θάλασσα.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.