29433

Διαδρομή στο Ακρωτήρι Άσπρο (Πισσούρι)

01/06/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές ακτογραμμές της Κύπρου. Το έντονο, σαν της κιμωλίας λευκό χρώμα, η ιδιαίτερη μορφολογία των βράχων και η αντίθεση με το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, σαγηνεύουν όποιον αντικρίζει το τοπίο αυτό.

Αυτό το μοναδικό τοπίο άγριας ομορφιάς με τα ασβεστολιθικά βράχια που υψώνονται στο δυτικότερο άκρο της επαρχίας Λεμεσού, είναι μια τοποθεσία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Πάνω από τα βράχια υπάρχει ένα σύμπλεγμα από 5 μονοπάτια για εύκολη εξερεύνηση της περιοχής, με σημεία που προσφέρουν συγκλονιστική θέα.

Υπάρχουν ανηφορικά σημεία, όπως και σημεία που χρειάζεται προσοχή, χωρίς όμως να καθιστούν τη διαδρομή επικίνδυνη. Ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξει κανείς, η απόσταση που θα διανύσει μπορεί να φτάσει και τα 10 χιλιόμετρα.

Πολλοί βέβαια, είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να σταματήσουν στο κοντινότερο σημείο, για να απολαύσουν την απίθανη θέα από τα βράχια που υψώνονται, ξεπερνώντας τα 200 μέτρα. Η θέα αυτή είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη την ώρα του ηλιοβασιλέματος.