A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Διαδρομή στο Ακρωτήρι Άσπρο (Πισσούρι)

Ένα μοναδικό τοπίο άγριας ομορφιάς ξεδιπλώνεται στις δυτικότερες ακτές της επαρχίας Λεμεσού. Το Ακρωτήρι Άσπρο, του οποίου η ονομασία συνδέεται με τα λευκά, ασβεστολιθικά βράχια που υψώνονται στην ακτή, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στη Λεμεσό.

Πάνω από τα βράχια υπάρχει ένα σύμπλεγμα από 5 μονοπάτια για εύκολη εξερεύνηση της περιοχής, που διακλαδώνονται, οδηγώντας σε διάφορα σημεία, από όπου μπορεί να απολαύσει κανείς μοναδική θέα. Κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, η αντίθεση του έντονου μπλε με το λευκό των βράχων δημιουργεί ένα ονειρικό σκηνικό, ενώ η ώρα του ηλιοβασιλέματος περιβάλλει όλη την περιοχή με μαγεία.

Μετά από πρόσφατες εργασίες εξομάλυνσης των μονοπατιών, η περιοχή είναι ακόμα ευκολότερο να προσεγγιστεί από πεζοπόρους. Επίσης έχουν δημιουργηθεί σημάνσεις, που υποδεικνύουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι το επισκεφθούν. Ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξει κανείς, η απόσταση που θα διανύσει μπορεί να φτάσει και τα 10 χιλιόμετρα. Πολλοί, βέβαια, είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να σταματήσουν στο κοντινότερο σημείο, για να απολαύσουν τη συγκλονιστική θέα από τα βράχια που υψώνονται απότομα από την αμμουδιά, ξεπερνώντας τα 200 μέτρα.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;