3663

Το μυστικό της χειροποίητης τυρόπιτας, που αγάπησαν γενιές Λεμεσιανών!

28/12/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η χαρακτηριστική της γεύση ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι 2 x 2, στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό. Η τυρόπιτα αυτή ήταν ο τρόπος του Μάριου να βιοποριστεί, δεν ήξερε όμως ότι θα γινόταν αγαπημένη συνήθεια των Λεμεσιανών.

Αφότου άνοιξε το μαγαζάκι, άρχισαν να δημιουργούνται ουρές μέχρι τον δρόμο. Η μυρωδάτη τυρόπιτα ξεχώρισε γρήγορα στις προτιμήσεις του κόσμου. Το μυστικό ήταν στα υλικά, αλλά και στην αγάπη που έβαλε ο Μάριος Κλεοβούλου στην τέχνη του. Αρωματικό βούτυρο, ένα ξεχωριστό μίγμα τυριών, με κυρίαρχο το χαλούμι, και άγρια, κυπριακά αρωματικά, που ευδοκιμούν στα ορεινά και συλλέγονται από ντόπιους, σφραγίζουν την επιτυχία της τυρόπιτας.

Εδώ και 30+ χρόνια, η τυρόπιτα παρασκευάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο Μάριος ακολουθεί την ίδια καθημερινή ρουτίνα, ξεκινώντας από τις 3 το πρωί με ζύμωμα, μια τέχνη που του δίδαξε πρώτη η μητέρα του, όσο ήταν ακόμα παιδί.

Σχετικα

Αν και το μαγαζάκι μεγάλωσε και στο εργαστήριο έχει αρκετή βοήθεια πια, η τυρόπιτα παραμένει πάντα τραγανή, αφράτη και αρωματική.

Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 10
Τηλέφωνο: 25 360116