5028

Το μυστικό της θρυλικής σοκολατίνας της Λεμεσού, που λάτρεψε όλη η Κύπρος (και όχι μόνο)!

28/05/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Εκτός από τους βασιλιάδες, τους ήρωες και τα μεγάλα επιτεύγματα, ιστορία γράφουν μερικές φορές και οι γεύσεις. Αυτό έχει συμβεί με μια θρυλική σοκολατίνα, που έχει γίνει ορόσημο για τη Λεμεσό. Από την όψη μόνο δεν προδίδει την ξεχωριστή της γεύση, βέβαια, αφού το μυστικό βρίσκεται κρυμμένο στο εργαστήριο, όπου παρασκευάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εδώ και 50+ χρόνια.

Η σοκολατίνα είναι ένας από τους κύριους λόγους που το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Petit Paris, στην οδό Γλάδστωνος, είναι δημοφιλής προορισμός για πάνω από μισό αιώνα. Η γεύση της, που παρέμεινε αναλλοίωτη μέσα στις δεκαετίες, ταυτίστηκε με τις ομορφότερες αναμνήσεις των κατοίκων της Λεμεσού (και όχι μόνο). Σήμερα, είναι ένας μοχλός για να θυμούνται οι παλιοί, ενώ συνεχίζει να αποκτά φανατικό κοινό, ακόμα και ανάμεσα σε νέους, που το επισκέπτονται για να απολαύσουν τη σοκολατίνα.

Η συνταγή της αποδεικνύει ότι η απλότητα και η γνησιότητα είναι τα «μυστικά» που την κάνουν να ξεχωρίζει. Ο Αντρέας και ο Θεόδωρος, τα 2 αδέρφια που λειτουργούν το ζαχαροπλαστείο από τη δεκαετία του 1960, διασώζουν τη νοστιμιά της σοκολατίνας, συνεχίζοντας να την παρασκευάζουν με τον τρόπο που έμαθαν όταν ήταν ακόμα παιδιά και μαθήτευαν δίπλα στον Τάκη Νικολάου, τον ιδρυτή του ζαχαροπλαστείου, από τον οποίο το αγόρασαν τελικά.

Οι ίδιοι, βέβαια, συνεχίζουν να ψήνουν το ίδιο αφράτο και αρωματικό παντεσπάνι κάθε πρωί, να το βρέχουν υπομονετικά με το δικό τους σιρόπι, να στρώνουν την φρεσκο-φτιαγμένη κρέμα στη μέση και να καλύπτουν με λαχταριστή σοκολάτα το ταψί, πριν κοπεί σε κομμάτια η σοκολατίνα. Η αφοσίωση με την οποία ετοιμάζουν κάθε ταψί παραμένει η ίδια κι εκεί, τελικά, βρίσκεται και όλη η νοστιμιά.

Σχετικα