Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

15/02/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου παρουσιάζει την ιστορία της θεατρικής δραστηριότητας στην Κύπρο, από την αρχαιότητα µέχρι σήµερα.

H ιστορική αναδροµή αρχίζει από τα αρχαία θέατρα της ελληνιστικής και ρωµαϊκής περιόδου για να φτάσει µέχρι σήμερα. Μέσα από την ιστορική αυτή αναδροµή αναδεικνύονται παράλληλα οι διαφορετικές πτυχές που συνθέτουν την τέχνη του θεάτρου, καθώς και οι διαδρομές των ανθρώπων που την υπηρετούν.

Φωτογραφίες, μακέτες, σκίτσα, κοστούμια, αφίσες και οπτικοακουστικό υλικό τεκμηριώνουν τη συμβολή των συντελεστών του θεάτρου – συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, χορογράφων, μουσικών, φωτιστών και τεχνικών – στη δημιουργία μιας άρτιας παράστασης.

Τηλέφωνο: 25343464
 Διεύθυνση: Πάνου Σολομωνίδη 2-8, 3032 Λεμεσός
www.cyprustheatremuseum.com

 

swipe gallery


swipe gallery

7920