A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Chimney cakes: Τα αρωματικά κέικ - σωλήνας στη Λεμεσό, ψήνονται σε σούβλα!

Είναι – αν όχι το πιο ιδιαίτερο – σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά κέικ που μπορείς να βρεις στη Λεμεσό. Από τον τρόπο που ψήνεται, μέχρι το σχήμα και τη γεύση του, αλλά και τους δεκάδες διαφορετικούς τρόπους που θα φτάσει στο πιάτο σου, το κέικ — καμινάδα είναι ένα έδεσμα τόσο απολαυστικό, όσο και διασκεδαστικό.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή γευστική πρόταση, που έφερε στη Λεμεσό ο Oliver, ένας νεαρός και μερακλής chef με καταγωγή από την Ουγγαρία. Η ιδιαιτερότητα του κέικ είναι εμφανής ήδη από τον τρόπο παρασκευής του, αφού ψήνεται πάνω σε έναν ειδικό, περιστρεφόμενο κύλινδρο (θυμίζοντας κάτι από γύρο ή κρέας στη σούβλα). Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ και μαλακό ρολό, με λαχταριστή κρούστα στην εξωτερική του επιφάνεια, που μπορεί να γίνει μια καλή επιλογή για πρωινό ή επιδόρπιο.

Το κέικ – καμινάδα έχει αρκετές διαφορετικές εκδοχές, τόσο ως γλυκό, όσο και ως αλμυρό. Ο Oliver πειραματίζεται αρκετά με αυτό και έτσι μπορείς να το βρεις στο εστιατόριό του είτε με σοκολάτα, ζάχαρη και κανέλα ή μήλο, αλλά και αλμυρό, με τυρί ή και γεμιστό σε στυλ σάντουιτς ή hot – dog. Σε οποιαδήποτε εκδοχή του, βέβαια, παραμένει μια ενδιαφέρουσα επιλογή για να εμπλουτίσει κανείς τις γευστικές του εμπειρίες στην πόλη.

Το εστιατόριο του Oliver είναι μια νέα άφιξη για τη Λεμεσό και μπορείς να βρεις περισσότερα εδώ.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;