A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

PHOTOS: Η ολοκαίνουρια εικόνα του δρόμου στο Παλιό Λιμάνι!

Την τελική του μορφή έχει πάρει το οδικό δίκτυο μπροστά από το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, που συνδέει τον παραλιακό δρόμο με τη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Ο δρόμος, που σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των πεζών, αλλά και αυτοκινήτων.

Μετά την ανάπλαση της Πλατείας Κάστρου, την κατασκευή του πάρκου Γαρύλλη, του Παλιού Λιμανιού και της Μαρίνας Λεμεσού, το νέο οδικό δίκτυο, από το ύψος του χώρου στάθμευσης στο παραθαλάσσιο πάρκο, μέχρι και το νοτιότερο άκρο του Πάρκου Γαρύλλη, περιλαμβάνει πεζοδρόμια, διαβάσεις και φωτεινή σήμανση που επιτρέπoυν στους πεζούς να μετακινούνται με ευκολία από το ένα σημείο στο άλλο. Ο χαρακτηριστικός κόμβος με το δέντρο στο κέντρο, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Λιμανιού, έχει αντικατασταθεί από μια νησίδα που εξυπηρετεί τη διακίνηση των πεζών, ενώ το δέντρο συνεχίζει να αποτελεί ορόσημο της περιοχής.

Με την επίσημη παράδοση του έργου να αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες για την υλοποίηση και της δεύτερης φάσης του. Η επέκταση του έργου δυτικότερα, θα αλλάξει σημαντικά την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Ο δρόμος που υφίσταται μέχρι σήμερα θα μετατραπεί σε δημόσια πλατεία, μεταξύ της εκκλησίας και του τεμένους, η οποία θα ονομαστεί Πλατεία Ειρήνης. Ο δρόμος θα μετακινηθεί νοτιότερα, περνώντας μεταξύ της εκκλησίας και της Μαρίνας Λεμεσού.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.