5425

Ο κήπος της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού

04/07/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Όταν ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Μεγάρου Πηλαβάκη, που στεγάζει τη Βιβλιοθήκη Λεμεσού, ολόκληρη η πόλη (κι όχι μόνο) ενθουσιάστηκε με τη μεγαλοπρεπή εικόνα του κτιρίου που στολίζει το ιστορικό κέντρο εδώ και 100+ χρόνια. Η έναρξη της λειτουργίας της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, την ανέδειξε σε χώρο για μελέτη, αλλά και για εκδηλώσεις, και πρόσφατα ο κήπος της διαμορφώθηκε σε ένα δροσερό προορισμό για χαλάρωση και διάβασμα.

Ο μεγάλος κήπος του Μεγάρου, με τις ψηλές φοινικιές, το σιντριβάνι και τους χώρους με γρασίδι, πίσω από τα περίτεχνα κάγκελα της περίφραξής του, συμπληρώνει την εντυπωσιακή εικόνα του ιδιαίτερου κτιρίου. Αυτός ο ειδυλλιακός χώρος, εκτός από ένα ακόμα στολίδι για τη Βιβλιοθήκη, έχει εξελιχθεί και σε ένα μέρος δροσερό και άνετο, που μπορεί να φιλοξενήσει όσους θέλουν να απολαύσουν τη μελέτη τους στον καθαρό αέρα.

Έτσι, στον χώρο τοποθετήθηκαν άνετα καθίσματα, παγκάκια και τραπεζάκια κήπου, αλλά και ομπρέλες, που μπορούν να φιλοξενήσουν σε ένα δροσερό περιβάλλον το κοινό.

Η λειτουργία του κήπου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 μέχρι το μεσημέρι, με σκοπό να συνεχιστεί για όσο ο καιρός θα είναι αίθριος, επεκτείνοντας σταδιακά το ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικα