Μια μικρή, καταπράσινη Εδέμ σε περιμένει στη Λεμεσό!

31/07/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Όταν το βλέπεις από το δρόμο δεν υποψιάζεσαι τι συναισθήματα μπορεί να σου γεμίσει η βόλτα μέσα από αυτό το καταπράσινο σκηνικό. Ο ποταμός Γιαλίτσης έχει δημιουργήσει ένα μικρό θαύμα στο πέρασμά του, που χρωστάς στον εαυτό σου να το ζήσεις.

Το πλακόστρωτο μονοπάτι σε κατευθύνει να κατεβείς από τον κύριο δρόμο του χωριού στις Κάτω Πλάτρες, μέχρι την κοίτη του, περνώντας κάτω από το πυκνό φύλλωμα των δέντρων που παραμένουν καταπράσινα ακόμα και το καλοκαίρι. Τα αρώματα είναι μεθυστικά, αλλά το καλύτερο έρχεται μόλις πάρεις στροφή προς τα δεξιά για να κατεβείς προς το γεφύρι.

Εκεί, βρίσκεσαι στην είσοδο μια μικρής Εδέμ, μιας καταπράσινης αγκαλιάς με κερασιές, καρυδιές και πλατάνια. Δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα βγαλμένη από κάποια μαγική ιστορία με νεράϊδες. Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνεις στάση για καφέ, φαγητό ή ψώνια στο γνωστό πέρασμα με τα καφενεία στις Κάτω Πλάτρες, μην παραλείψεις να αφιερώσεις λίγη ώρα σε αυτόν το μικρό θησαυρό της φύσης.

Extra tip: Οι Κάτω Πλάτρες απέχουν μόλις μισή ώρα από τη Λεμεσό και είναι ιδανική επιλογή για καφέ ή φαγητό στα φιλόξενα ταβερνάκια και τους παραδοσιακούς καφενέδες, αφού κάνεις τη βόλτα σου στο πράσινο (μη βιαστείς να τελειώσεις τη βόλτα, αλλά κάνε στάσεις, ανάπνευσε βαθιά και αφέσου στη γαλήνη του τοπίου).

swipe gallery


1274