Sparti Adventure Rope Park (Πλάτρες)

13/09/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σχοινιά αναρρίχησης, τελεφερίκ, εναέριες, ξύλινες γέφυρες, πύργοι και δίχτυα είναι το σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και λίγο καιρό στο Adventure Rope Park Sparti στις Πλάτρες. Πρόκειται για το πρώτο θεματικό πάρκο στο είδος του σε όλη την Κύπρο, το οποίο προσφέρει μια διαφορετική ευκαιρία για άσκηση και επαφή με τη φύση.

Αυτός ο ασυνήθιστος και ενδιαφέρων χώρος είναι ιδανικός για οικογενειακές εκδρομές μέσα στο πανέμορφο δάσος των Πλατρών, αφού οι δραστηριότητες είναι κατάλληλες για όλους, από νήπια μέχρι και ενήλικες χωρίς ηλικιακό όριο (ο μεγαλύτερος σε ηλικία επισκέπτης μέχρι σήμερα ήταν πάνω από 80 χρονών). Το πάρκο πήρε το όνομά του από την Αρχαία Σπάρτη, όπου τέτοιου είδους δραστηριότητες συνηθίζονταν στη σωματική και πνευματική εκπαίδευση των παιδιών, από μικρή ηλικία.

Με περισσότερες από 110 δραστηριότητες κατευθείαν από τη Γαλλία, το πάρκο αλλάζει την οπτική γωνία στις επιλογές άθλησης στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι η διασκέδαση μπορεί να είναι βασικό συστατικό στη δραστηριότητα αυτή. Κάποιες από τις δραστηριότητες, όπως το τελεφερίκ επιτάχυνσης και το σχοινί ελεύθερης πτώσης, έφτασαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη μέσω Κύπρου από τις ΗΠΑ. Οποιοσδήποτε με κανονική φυσική κατάσταση (χωρίς καρδιοπάθειες ή σωματικές και διανοητικές δυσκολίες) και σωματικό βάρος έως και 100 kg μπορεί να απολαύσει τις επιλογές που προσφέρει το πάρκο.

Όλα τα παιχνίδια συνδέονται με ειδικό καλώδιο υψηλής ποιότητας και οι επισκέπτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με μηχανισμούς ασφαλείας, κατευθείαν από την Ευρώπη, που το καθιστούν αδύνατο να αποσυνδεθεί κανείς τελείως από το καλώδιο ασφαλείας. Όλοι οι επισκέπτες ντύνονται με εξοπλισμό αναρρίχησης και κράνος.

Για δραστηριότητες διάρκειας έως και 3 ώρες το κόστος είναι:
€14: 2 – 5 χρονών (Πορτοκαλί λωρίδα)
€18: 5 – 9 χρονών (Πορτοκαλί + μωβ λωρίδα)
€20: 6 - 10 χρονών (Πορτοκαλί + μωβ λωρίδα)
€25: 10+ χρονών (Κίτρινη + πράσινη + μπλε λωρίδα, zip line 96 μέτρα)

Επισκέπτες άνω των 14 χρονών μπορούν να προσθέσουν την Κόκκινη λωρίδα (ελεύθερη πτώση) με επιπρόσθετα €10, να προσθέσουν zip line 115 μέτρων με €7, ή να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λωρίδες με το πακέτο των €40.

Επιπλέον χρήση 30 λεπτά: €5
Προσωπικός εκπαιδευτής €20 / ώρα
Τοξοβολία (άνω των 6 ετών): €10 

Οι επισκέπτες θα πρέπει να αφήσουν στην είσοδο €20 ή τα κλειδιά αυτοκινήτου (όπου δε θα τα ξεχάσουν ποτέ) μέχρι την επιστροφή του εξοπλισμού που έχουν ενοικιάσει. Ο εξοπλισμός θα πρέπει να επιστραφεί ακέραιος, προκειμένου να λάβουν πίσω το χρηματικό ποσό. Οι πληρωμές γίνονται μόνο με μετρητά.

Ώρες λειτουργίας:
Μάρτιος – Απρίλιος: Σάββατο – Κυριακή, 10:00 - 17:00
Μάιος: Σάββατο – Κυριακή, 10:00 - 18:00
Ιούνιος: Τετάρτη – Κυριακή, 10:00 - 18:00
Ιούλιος: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 - 18:00
Αύγουστος: Καθημερινά, 10:00 - 18:00
Σεπτέμβριος: Τετάρτη – Κυριακή, 10:00 - 18:00
Οκτώβριος: Σάββατο – Κυριακή, 10:00 - 18:00
Νοέμβριος: Σάββατο – Κυριακή, 10:00 - 17:00

*Το πάρκο παραμένει κλειστό τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες πριν την επίσκεψη. Για ομάδες 10 ατόμων υπάρχει έκπτωση 10%, εκτός Κυριακής και δημόσιων αργιών.

Διεύθυνση: Κύριος δρόμος Κάτω – Πάνω Πλατρών (μπροστά στο Νοσοκομείο)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99 100003 (Ελληνικά), 99 100040 (Αγγλικά, Ρωσικά)
e-mail: [email protected]

*Οι Πλάτρες έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Mobilitas, ενθαρρύνοντας τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, μέσω μονοπατιών, ποδηλατικών διαδρομών ή δημόσιων συγκοινωνιών.

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.


7567