3524

Καϊκανάς: Ένας αλλιώτικος λουκουμάς, που τον τιμά ιδιαίτερα ένα χωριουδάκι της Λεμεσού!

30/03/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στις μέρες του τρύγου, όταν παραδοσιακά οι κάτοικοι των αμπελοχωριών έτρεχαν να βοηθήσουν όλοι μαζί στη συγκομιδή ενός αμπελώνα, ο ιδιοκτήτης είχε πάντα μία υποχρέωση: να κεράσει ζεστό, χορταστικό και νόστιμο καϊκανά.

Ο καϊκανάς είναι η απόδειξη ότι ο γνωστός σε όλους μας λουκουμάς, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος. Είναι μία ιδιαίτερη λιχουδιά, που φτιάχνεται με χυλό από γάλα, αυγά και αλεύρι, ο οποίος ψήνεται σε καυτό λάδι μέχρι να γίνει μία χρυσαφένια μπουκιά.

Στις γιορτές του Φοινιού θα βρεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το ξεχωριστό αυτό γλυκό.

Το αποκορύφωμα της γεύσης, έρχεται με την επικάλυψη από έψημα και δίνει την χαρακτηριστική νοστιμιά και το άρωμά του στο γλυκό αυτό. Αρκετοί προτιμούν τον καϊκανά με ζάχαρη άχνη, αλλά η επικάλυψη από έψημα είναι αυτή που πραγματικά κάνει τη διαφορά.