14560

Το κότσι «Στου Κυρ Γιάννη», ένας ακαταμάχητος κρεατομεζές στην ύπαιθρο της Λεμεσού!

29/10/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Χωριό, κρασί και καλός μεζές συνθέτουν ένα συνδυασμό ιδιαίτερα απολαυστικό, ο οποίος πάντα γοητεύει όταν συνδυαστεί με ζεστή φιλοξενία και χαμογελαστούς ανθρώπους. Σε αυτά τα συστατικά φαίνεται να οφείλει τη φήμη της η ταβέρνα «Στου Κυρ Γιάννη» στο Όμοδος, στο μενού της οποίας το κότσι έχει αποκτήσει ξεχωριστή θέση για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους.

Το κότσι, χοιρινό μπούτι που ψήνεται αριστοτεχνικά στον φούρνο για 6 περίπου ώρες, καταφέρνει να συνδυάζει στο εξωτερικό μια κρούστα που σπάει με θόρυβο, αλλά και μαλακό, αρωματικό κρέας στο εσωτερικό του, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Το κότσι συνοδεύεται πάντα από μια ειδική σάλτσα με κουμανταρία, που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα αρώματα του κρέατος, με την γλυκιά της γεύση.

Η ειδική ξύλινη βάση μέσα στην οποία καταφθάνει το κότσι, πλαισιωμένο από ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο, το καθιστά αμέσως κυρίαρχο του τραπεζιού. Αυτός ο ιδιαίτερος μεζές, λοιπόν, με αρώματα μεσογειακά, που ταιριάζει ιδανικά με το κόκκινο κρασί για το οποίο φημίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων το Όμοδος, γίνεται το επίκεντρο της προσοχής και της απόλαυσης, φέρνοντας την παρέα ακόμα πιο κοντά.

Η μεγάλη επιτυχία που είχε η σάλτσα που συνοδεύει το κότσι, οδήγησε στην απόφαση να εμφιαλωθεί και να πωλείται στην κάβα του μαγαζιού (μαζί με άλλα παραδοσιακά προϊόντα και τα κρασιά του αγροκτήματος).

Σχετικα

Τηλέφωνο: 70 000100