8414

Μπλε κρασί: Μια καινοτομία που αλλάζει τα δεδομένα στην παράδοση του κρασιού!

23/08/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το κρασί με φυσικό, μπλε χρώμα είναι μια καινοτομία που κυκλοφορεί εδώ και λίγα χρόνια στη διεθνή αγορά. Το 2020, ένα ιστορικό οινοποιείο στην ορεινή Λεμεσό έφερε την καινοτομία αυτή και στο νησί.

Το οινοποιείο Ληνός στο Όμοδος, με οικογενειακή παράδοση που κρατάει από τις αρχές του 19ου αιώνα, κατάφερε να παρασκευάσει το ιδιαίτερο αυτό κρασί, με το χρώμα της θάλασσας, μετά από προσπάθειες 4 χρόνων.

Το μπλε κρασί έχει ως βάση του το λευκό ξυνιστέρι, όμως δεν έχει τεχνητές χρωστικές, αφού το ζαφυρένιο χρώμα του οφείλεται σε μια ουσία φυτικής προέλευσης, την ανθοκυανίνη, που προέρχεται από τον φλοιό των κόκκινων σταφυλιών.

Η μίξη του λευκού κρασιού και της ανθοκυανίνης, εκτός από το να εμπλουτίζει με αντιοξειδωτικά το κρασί, δημιουργεί ιδιαίτερο άρωμα και γεύση με μοναδική ένταση, αλλά απαλή επίγευση.