16301

Το πανέμορφο χωριό της Λεμεσού, όπου οι πασχαλιές ζωγραφίζουν αριστουργήματα!

21/03/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κάποιες φορές, η φύση έχει τόσο καλλιτεχνικό ταλέντο, ώστε δε χρειάζεται να παρέμβει ο ανθρώπινος παράγοντας για να αναδειχθεί ένα αριστούργημα. Αυτό ισχύει στην περίπτωση της Βάσας Κοιλανίου κάθε χρόνο, όταν μπαίνει η άνοιξη.

Το γραφικό χωριό, με τα πετρόκτιστα σπίτια και τα πλακόστρωτα δρομάκια, αναδεικνύεται διπλά στην άνοιξη, όταν οι πασχαλιές που ευδοκιμούν σε όλο το χωριό, ανθίζουν σε όλο τους το μεγαλείο.

Σχετικα

Το γνωστό θαμνώδες φυτό γεμίζει όλο το χωριό με μωβ πινελιές, καθώς τα μικρά, μωβ λουλούδια του καλύπτουν όλα τα κλαδιά. Έτσι, η φύση μοιάζει να στολίζει ολόκληρο το χωριό για να γιορτάσει την άνοιξη, αλλά και το Πάσχα.

Η πασχαλιά άλλωστε, είναι ένα φυτό ανθεκτικό και στο κρύο και στη ζέστη, που δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να προσφέρει κάθε Απρίλη πλούσια τα χρώματα, αλλά και τα χαρακτηριστικά αρώματα των λουλουδιών του.