3626

Σκι στο Τρόοδος

19/01/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Τροόδους είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για αναψυχή και άθληση τον χειμώνα. Σε υψόμετρο 1900 μέτρων περίπου, υπάρχουν 4 χιονοδρομικές πίστες, με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, που προσφέρονται τόσο για σκι, όσο και για snowboard.

Οι 2 από τις πίστες βρίσκονται στο Sun Valley, ενώ λίγο ψηλότερα βρίσκονται οι πίστες Δίας και Ήρα, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη κλίση. Και στα 2 σημεία προσφέρονται μαθήματα σκι για όλες τις ηλικίες. Τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν από την ηλικία των 5 – 6 χρόνων, ή από τη στιγμή που τα παιδιά νιώθουν άνετα να σταθούν στο χιόνι.

Σε περίπου 2-3 μαθήματα, μπορεί κανείς να κάνει ανεξάρτητη χρήση του ανελκυστήρα που οδηγεί στην κορυφή της πίστας.

Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν πέδιλα, μπότες και μπαστούνια προς ενοικίαση, αλλά όσοι σκοπεύουν να ασχοληθούν, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αδιάβροχα και ισοθερμικά ρούχα, επιπλέον κάλτσες, κρέμα προσώπου και αντηλιακό.

Τα τελευταία χρόνια, σε συντονισμό με Δημοτικά Σχολεία, διοργανώνονται ομαδικές επισκέψεις και μαθήματα σε παιδιά 10 -12 χρόνων.

Στις πίστες είναι επικίνδυνο να κινούνται άτομα που δεν κάνουν σκι ή snowboard, αλλά και άτομα που δεν ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτών, καθώς μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί.

Τηλέφωνο: 25 420105