A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Βοτανικός Κήπος Τροόδους

Στην περιοχή όπου κάποτε λειτουργούσε το μεταλλείο Αμιάντου, αφήνοντας πίσω του γυμνές από βλάστηση τις βραχώδεις, σκαμμένες πλαγιές, ο ανθρώπινος παράγοντας και η αγάπη για τις μοναδικές ομορφιές του Τροόδους, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μικρού επίγειου Παράδεισου. Σε υψόμετρο 1400 μέτρων, ένας πανέμορφος κήπος με καταρράκτες και λίμνες, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αγαπήσεις τη φύση.

Ο Βοτανικός Κήπος Τροόδους «Α.Γ. Λεβέντη» κατασκευάστηκε για να διασώσει και να αναδείξει τα ξεχωριστά είδη της χλωρίδας του Τροόδους, ενός βουνού με σπάνιους θησαυρούς, καθώς πρόκειται για μια οροσειρά που αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας και διασώζει ακόμα ενδείξεις της υποθαλάσσιας ζωής. Έτσι, όλων των ειδών τα δέντρα, λουλούδια, αρωματικά και θεραπευτικά φυτά ευδοκιμούν σήμερα γύρω από το τεχνικό ρυάκι, τον καταρράκτη και τις 2 πανέμορφες λίμνες με εντυπωσιακά νούφαρα στον κήπο αυτό.

Εκεί διασώζονται σήμερα 500 είδη κοινών, σπάνιων και απειλούμενων προς εξαφάνιση φυτών. Ο επισκέπτης μπορεί να τα γνωρίσει και να τα θαυμάσει περπατώντας στους ευρύχωρους διαδρόμους της κεντρικής πλατείας, όπου τα αρώματα των λουλουδιών μπλέκουν με εκείνα της ρίγανης, της μέντας και του θυμαριού. Στο Κέντρο Επισκεπτών, οι ειδικοί λειτουργοί του χώρου θα σε ξεναγήσουν πίσω στη μακραίωνη ιστορία του Τροόδους, εξηγώντας τη μοναδικότητα των ειδών αυτών.

Οι πινακίδες στη ρίζα όλων των φυτών λειτουργούν επεξηγηματικά, ώστε να γνωρίσεις και την όψη και την ονομασία των φυτών. Μέσα στη δροσιά των δέντρων όπως ο σκλήδρος, ο πλάτανος, το κυπαρίσσι, η μερσινιά, ανάμεσα σε καταπράσινου θάμνους, θα μπορέσεις να χαλαρώσεις και να ανανεωθείς, αφού δε λείπουν τα φιλόξενα παγκάκια από τον χώρο. Εάν σου αρέσει η θέα από ψηλά, στο ανατολικότερο άκρο του κήπου μπορείς να θαυμάσεις ένα μοναδικό τοπίο, με θέα μέχρι τις ακτές της Αμαθούντας και του Ακρωτηρίου. Το τηλεσκόπιο επιτρέπει την πιο λεπτομερή παρατήρηση.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.