1152

Βοτανικός Κήπος Τροόδους

17/01/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην περιοχή όπου κάποτε λειτουργούσε το μεταλλείο Αμιάντου, όπου άφησε γυμνές από βλάστηση τις βραχώδεις πλαγιές, ο ανθρώπινος παράγοντας και η αγάπη για τις ομορφιές του Τροόδους, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μικρού επίγειου Παράδεισου. Σε υψόμετρο 1400 μέτρων, ένας πανέμορφος κήπος με καταρράκτες και λίμνες, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αγαπήσεις τη φύση.

Ο Βοτανικός Κήπος Τροόδους «Α. Γ. Λεβέντη» κατασκευάστηκε για να διασώσει και να αναδείξει τα ξεχωριστά είδη της χλωρίδας του Τροόδους, μιας οροσειράς με σπάνιους θησαυρούς, αφού αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας και διασώζει ακόμα ενδείξεις της υποθαλάσσιας ζωής. Έτσι, 500 είδη κοινών, σπάνιων και απειλούμενων προς εξαφάνιση φυτών ευδοκιμούν σήμερα γύρω από το τεχνικό ρυάκι, τον καταρράκτη και τις 2 πανέμορφες λίμνες με νούφαρα στον κήπο αυτό.

Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τον χώρο περπατώντας στους διαδρόμους της κεντρικής πλατείας, όπου τα αρώματα των λουλουδιών μπλέκουν με εκείνα της ρίγανης, της μέντας και του θυμαριού. Σκιεροί χώροι με εκδρομικά τραπέζια και καθίσματα προσφέρονται για ξεκούραση μέσα στον κήπο.

swipe gallery

Καθώς ο καιρός αλλάζει, ο κήπος μεταμορφώνεται μαγικά, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη γοητεία κάθε εποχής.

Στο Κέντρο Επισκεπτών, οι ειδικοί λειτουργοί του χώρου θα σε ξεναγήσουν πίσω στη μακραίωνη ιστορία του Τροόδους, εξηγώντας τη μοναδικότητα των ειδών αυτών, ενώ και μέσα στον κήπο θα βρεις επεξηγηματικές πινακίδες σε όλους τους χώρους.

Εάν σου αρέσει η θέα από ψηλά, στο ανατολικότερο άκρο του κήπου μπορείς να θαυμάσεις ένα μοναδικό τοπίο, με θέα μέχρι τις ακτές της Αμαθούντας και του Ακρωτηρίου. Το τηλεσκόπιο επιτρέπει την πιο λεπτομερή παρατήρηση.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.