3886

Βοτανικός Κήπος Τροόδους

13/05/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην περιοχή όπου κάποτε λειτουργούσε το μεταλλείο Αμιάντου, όπου άφησε γυμνές από βλάστηση τις βραχώδεις πλαγιές, ο ανθρώπινος παράγοντας δημιούργησε ένα μικρό επίγειο Παράδεισο. Σε υψόμετρο 1400 μέτρων, ένας πανέμορφος κήπος με καταρράκτες και λίμνες, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αγαπήσεις τη φύση.

Ο Βοτανικός Κήπος Τροόδους «Α. Γ. Λεβέντη» κατασκευάστηκε για να διασώσει και να αναδείξει είδη της χλωρίδας του Τροόδους. Είναι μία οροσειρά με σπάνιους θησαυρούς, αφού αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας και διατηρεί ενδείξεις υποθαλάσσιας ζωής.

Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τον χώρο περπατώντας ανάμεσα σε 500 είδη κοινών, σπάνιων και απειλούμενων προς εξαφάνιση φυτών, που ευδοκιμούν σήμερα γύρω από το τεχνητό ρυάκι, τον καταρράκτη και τις 2 πανέμορφες λίμνες με νούφαρα στον κήπο αυτό. Σημεία με εκδρομικά τραπέζια και καθίσματα προσφέρονται για ξεκούραση μέσα στον κήπο.

swipe gallery

Στο Κέντρο Επισκεπτών, οι ειδικοί λειτουργοί του χώρου θα σε ξεναγήσουν πίσω στη μακραίωνη ιστορία του Τροόδους, εξηγώντας τη μοναδικότητα των ειδών αυτών, ενώ και μέσα στον κήπο θα βρεις επεξηγηματικές πινακίδες σε όλους τους χώρους.

Στο ανατολικότερο άκρο του κήπου μπορείς να απολαύσεις θέα μέχρι τις ακτές της Αμαθούντας και του Ακρωτηρίου, που κόβει την ανάσα. Το τηλεσκόπιο επιτρέπει την πιο λεπτομερή παρατήρηση.

swipe gallery

Καθώς ο καιρός αλλάζει, ο κήπος μεταμορφώνεται μαγικά, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη γοητεία κάθε εποχής.