26535

Το «Αλακάτι» είναι ένα παραδοσιακό, κυπριακό εστιατόριο 5 αστέρων στη Λεμεσό!

27/05/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα καλοκαιρινό εστιατόριο, με παραδοσιακή ταυτότητα, υποδέχεται δίπλα στη θάλασσα της Λεμεσού όσους αναζητούν γεύσεις και διαθέσεις που θυμίζουν τα περασμένα. Το «Αλακάτι», ένας υπαίθριος χώρος σε πλακόστρωτη αυλή με το πετρόκτιστο πηγάδι στη μέση, είναι ένα εστιατόριο που διασώζει μνήμες και εικόνες από τα παλιά, σε ένα περιβάλλον με υπηρεσίες 5 αστέρων.

Πρόκειται για μία από τις επιλογές που προσφέρονται στο χώρο του St Raphael Resort, για φαγητό λίγα μέτρα από τη μαρίνα, με τα πολυάριθμα ιστιοφόρα να φτιάχνουν ένα νησιώτικο σκηνικό. Το πλούσιο πράσινο των κήπων γύρω από το εστιατόριο, δημιουργεί ένα χαλαρωτικό και δροσερό περιβάλλον, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει γεύσεις της κυπριακής κουζίνας. Με πατροπαράδοτες συνταγές και γνήσια υλικά, το «Αλακάτι» έχει δημιουργήσει ένα μενού με σκοπό να αναδείξει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο τόπος.

Το πηγάδι στο κέντρο της αυλής, κατασκευασμένο από κυπριακή πέτρα, με το αλακάτι (τον μοχλό που ανεβοκατεβάζει τον κουβά, ώστε να γεμίζει νερό) από το οποίο πήρε το όνομά του και το εστιατόριο, εδραιώνει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του εστιατορίου, αναδεικνύοντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Κυπρίων του προηγούμενο αιώνα. Έτσι, το «Αλακάτι», που προστέθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μετά από μια πρόσφατα, μεγάλη ανακαίνιση, γίνεται ένας τρόπος να επιστρέψεις σε ένα μακρινό και ειδυλλιακό παρελθόν, μέσα από την αίσθηση αρμονίας και απλότητας της ζωής του χωριού.

Ο μεγάλος παιδότοπος, ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο, εξυπηρετεί όσους το επισκέπτονται μαζί με παιδιά.

Διεύθυνση: St Raphael Resort
Τηλέφωνο: 25 834200