A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

PHOTOS: Μια άγνωστη γωνιά της Λεμεσού, όπου η φύση μπορεί να γιατρέψει (κυριολεκτικά)!

Το τοπίο από μόνο του είναι σκέτο βάλσαμο. Ανάμεσα σε ψηλούς βράχους και λόφους, η καταπράσινη κοίτη του ποταμού αποτελεί ένα ιδανικό καταφύγιο για πνευματική ανάνυψη. Την ίδια στιγμή, όμως, σε αυτή την άγνωστη γωνιά της Λεμεσού, η φύση αποκτά και πιο άμεσα θεραπευτικές ιδιότητες.

Μέσα στο παραδεισένιο αυτό σκηνικό, μια πηγή αναβλύζει θειούχο νερό, το οποίο ως γνωστό έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και όχι μόνο. Η τοποθεσία αυτή, στα σύνορα των χωριών Πελένδρι και Ζωοπηγή, παραμένει σε πολλούς άγνωστη, αφού κυρίως οι κάτοικοι της γύρω περιοχής μπορούν να την εντοπίσουν προς το παρόν.

Η άγρια ομορφιά του τοπίου, το ποτάμι και η πλούσια βλάστηση από τη μια, και οι θεραπευτικές ιδιότητες των θειούχων νερών από την άλλη, όμως, είναι παράγοντες που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Οι τοπικές αρχές κάνουν διαβήματα ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι της φύσης με τις απαραίτητες σημάνσεις και διευκολύνσεις, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους, ενώ προσδοκούν ότι με αυτή τη διαμόρφωση του χώρου θα ανοίξει και ο δρόμος για την αξιοποίηση των θειούχων νερών.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;