4171

Φάρμα Γαϊδουριών στην Απαισιά

28/08/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λιγότερο από μισή ώρα μακριά από την πόλη της Λεμεσού, στο χωριό Απαισιά, έχει δημιουργηθεί μία φάρμα που συντηρεί μερικές από τις παλαιότερες παραδόσεις του τόπου, φιλοξενώντας τα συμπαθή, ντόπια γαϊδουράκια που ανέκαθεν προσέφεραν πολλά στους κατοίκους της Κύπρου.

Η Φάρμα Γαϊδουριών στην Απαισιά είναι ένας χώρος όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να γνωρίσουν το είδος του κυπριακού γαϊδουριού, όπως επίσης και τα οφέλη που προσφέρει το γάλα της γαϊδούρας. Οι βόλτες με τα γαϊδουράκια, μέσα στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής είναι μία από τις δραστηριότητες που προσφέρονται στη φάρμα, όπου σήμερα εκτρέφονται 100+ γαϊδουράκια του προστατευόμενου είδους.

Πέρα από το γάλα γαϊδούρας, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και άλλες παραδοσιακές γεύσεις, όπως προϊόντα χαρουπιού και χειροποίητα γλυκά. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και εκδηλώσεις, ενώ στην ταβέρνα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν παραδοσιακή κουζίνα. Ο χώρος δίπλα στην πισίνα είναι ιδανικός για να χαλαρώσει κανείς με καφέ ή φαγητό.

Τηλέφωνο: 96 713034