20397

Εστιατόριο Βυζάντιο: Ένας δημοφιλής σταθμός στο βουνό, με χορταστική, κυπριακή κουζίνα!

31/01/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Με το που φτάνει κανείς στην πλατεία του Προδρόμου, του χωριού που αναδείχθηκε σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με τη δημιουργία του ξενοδοχείου Βερεγγάρια στις αρχές του περασμένου αιώνα, συναντά σήμερα έναν από τους δημοφιλείς σταθμούς όσων εξορμούν στο βουνό, για καφέ και φαγητό. Σε μια περιοχή με εξαιρετικό κλίμα και υπέροχη φυσική ομορφιά, με το άρωμα των πεύκων τριγύρω, ο φιλόξενος και ζεστός αυτός χώρος αποτελεί μια επιλογή για ξεκούραση και χορταστικά γεύματα.

Καθώς βρίσκεται σε πέρασμα, σε μικρή απόσταση από την κορυφή του Τροόδους, αλλά και από όμορφα αξιοθέατα της περιοχής (όπως τα μοναστήρια της Παναγίας Τροοδίτισσας και Παναγίας Τρικουκκιώτισσας) το εστιατόριο είναι ένας βολικός προορισμός για εκδρομείς. Είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί, προσφέροντας καφέ, αναψυκτικά και γλυκά, και συνεχίζει να υποδέχεται κόσμο μέχρι και τις 6 το απόγευμα, με ένα πλούσιο μπουφέ από νόστιμα πιάτα της κυπριακής κουζίνας.

Το «Βυζάντιο», που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια περίπου στην περιοχή, τιμά τις γεύσεις της ντόπιας κουζίνας δεόντως και διατηρεί την παράδοση αυτή αναλλοίωτη. Μάλιστα, το μενού προσαρμόζεται στην εκάστοτε εποχή, με πιο δροσερά πιάτα το καλοκαίρι, αλλά με ζεστές σούπες τον χειμώνα, για να τις απολαύσει κανείς δίπλα στη φωτιά του τζακιού ή της σόμπας.

Τηλέφωνο: 99 430132