12201

Το χωριό της Λεμεσού, όπου ξυπνάς μέσα στα τριαντάφυλλα!

19/03/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Αν βρεθείς να ξυπνάς έστω και μια φορά μέσα στις φυτείες τριαντάφυλλων στην ορεινή Λεμεσό, ξέρεις πως πρόκειται για εμπειρία μοναδική και άκρως απολαυστική.

Τα αρωματικά τριαντάφυλλα, από τα οποία παράγεται το διάσημο ροδόνερο του Αγρού, το λαχταριστό γλυκό τριαντάφυλλο και πολλά ακόμα προϊόντα, απολαμβάνουν βασιλικές τιμές στον όμορφο Αγρό και όχι άδικα.

swipe gallery

Οι ντόπιοι έχουν να πουν πως, όσοι έχουν αφοσιωθεί στην καλλιέργεια των τριαντάφυλλων, τα έχουν ερωτευτεί.

Το Φεστιβάλ Τριανταφύλλου, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της κυπριακής υπαίθρου, έχει φέρει ακόμα και τις νέες γενιές κοντά στην παράδοση αυτή. Μικροί και μεγάλοι, καταφθάνουν στο χωριό για να βιώσουν από πρώτο χέρι τη γοητεία του βασιλιά των λουλουδιών.

Οι πλαγιές του Αγρού γεμίζουν κόσμο που συμμετέχει στη συγκομιδή των τριαντάφυλλων. Αμέσως μετά, τα λουλούδια μεταφέρονται στο χωριό και εκεί αρχίζει η διαδικασία για την παραγωγή του ροδόνερου.