Ιππασία

07/10/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο αγέρωχος καλπασμός ενός περήφανου αλόγου, ο δυναμισμός και η ελευθερία μιας βόλτας πάνω στη ράχη του είναι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος να γνωρίσεις τη Λεμεσό και παράλληλα να ασκηθείς. Αν και δεν είναι από τις πιο διαδεδομένες δραστηριότητες στην Κύπρο, η Λεμεσός διαθέτει αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την ιππασία.

Οι σχολές και τα κέντρα ιππασίας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, βρίσκονται στα περίχωρα και στα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, όπου υπάρχει άνεση χώρου για την ανατροφή των αλόγων, αλλά και για την εκπαίδευση και τις περιηγήσεις των ιππέων. Τόσο στη δυτική, όσο και στην ανατολική Λεμεσό υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς μαθήματα ιππασίας, είτε είναι ενήλικας, είτε είναι παιδί, αρχάριος ή μη, όπως επίσης να συμμετάσχει σε περιηγήσεις με άλογο, τόσο στους λόφους γύρω από τη Λεμεσό, όσο και δίπλα στη θάλασσα.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού, πέρα από την ιδιαίτερη θέα και αίσθηση που προσφέρει μια βόλτα στη ράχη του αλόγου, ο αναβάτης επωφελείται και από την ιδιαίτερη επαφή και επικοινωνία με το ζώο. Άλλωστε, είναι γνωστή η θεραπευτική επίδραση που μπορεί να έχει η ενασχόληση με την ιππασία, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Παράλληλα, πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση, μέσα από ένα διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης.

Οι ακτές της δυτικής Λεμεσού, όπως το Κούριο και η Αυδήμου, προσφέρονται για υπέροχες βόλτες με άλογα. Οι εκτάσεις γύρω από τη θάλασσα, τόσο τα υψώματα όσο και οι πεδιάδες, αποτελούν ιδανικό σκηνικό για μια τέτοια δραστηριότητα, ενώ η θέα του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής από τη ράχη του αλόγου, γίνεται διπλά απολαυστική.

Σχολές και κέντρα ιππασίας:

Curium Equestrian Center

Διεύθυνση: Παραλιακό δρόμος Κουρίου
Τηλέφωνο: 99 564 232

Artemis Riding Therapy  

Διεύθυνση: B6, Αυδήμου
Τηλέφωνο: 99 629 502

Moutagiaka Ranch

Διεύθυνση: Μουτταγιάκα (100 μέτρα μετά την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο)
Τηλέφωνο: 25 318 115, 99 437 515 

Amathus Park Riding & Livery Club

Διεύθυνση: Παρεκλησιά (περίπου 3 χλμ δυτικά του χωριού)
Τηλέφωνο: 99 604 109

swipe gallery
9550