A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

OPENING: Το παλιό καφενείο του παππού τους στο χωριό έγινε ένα μοδάτο μεζεδοπωλείο!

Από το 1974 ήταν το καφενείο ενός πρόσφυγα, που βρήκε καταφύγιο στο Πεντάκωμο. Από το 2017, όμως, έχει μετατραπεί σε ένα μεζεδοπωλείο φτιαγμένο με μεράκι, αγάπη και σεβασμό της νέας γενιάς προς την παράδοση και την κληρονομιά που κουβαλάνε από την οικογένεια.

Η «Φωλιά του Δράκου» είναι μια νέα ταβέρνα, που ξεχωρίζει ακριβώς για τον τρόπο που παρέλαβε τη σκυτάλη από το παρελθόν, με πνεύμα δημιουργικό και, κυρίως, πεντανόστιμο. Με κυπριακό μεζέ στα €16, μερακλίδικα κυπριακά κρέατα στη σχάρα, μοντέρνα μεζεδάκια με έμπνευση από ελληνική κουζίνα, μαχαλλεπί της γιαγιάς, συροπιαστά, ουζάκι και κρασάκι, γίνεται αγαπημένο στέκι από το απομεσήμερο μέχρι αργά τη νύχτα.

Το σουβλάκι κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε γιαούρτι με μυρωδικά, η ζουμερή μπριζόλα, το σαγανάκι και οι κολοκυθοκεφτέδες είναι από τις νοστιμιές που έκαναν την ταβέρνα γνωστή από στόμα σε στόμα, μέσα σε 2 μόλις μήνες από τη λειτουργία της.

Το μαγαζί στήθηκε με τα ίδια τα χέρια των εγγονιών του παλιού καφετζή στο Πεντάκωμο. «Ακόμα και τα τραπέζια εμείς τα φτιάξαμε – μόνο οι καρέκλες αγοράστηκαν έτοιμες, γιατί δεν ξέραμε να πλέκουμε», λένε. Ο Κωνσταντίνος και ο Γιώργος είναι ετοιμοπόλεμοι και πάντα πρόθυμοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χτυπήσεις ένα τηλέφωνο και μέχρι να φτάσεις στο γραφικό Πεντάκωμο, η φωτιά θα καίει ήδη στην κουζίνα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 820 641

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;