7464

Ακαπνού: Η γοητεία ενός χωριού της Λεμεσού, με πλούσια ιστορία!

21/03/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Ακαπνού είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία, μύθους και θρύλους. Διατηρεί μια γοητεία που το αναδεικνύει ως έναν ξεχωριστό προορισμό στην ύπαιθρο της Λεμεσού, για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση από παράδοση.

Οι πανέμορφες εκκλησίες, η περιποιημένη πλατεία, το πετρόκτιστο γεφύρι με τις 2 καμάρες, είναι τα κύρια στοιχεία που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία του χωριού.

Σχετικα

Μάλιστα, ο θρύλος συνδέει το χωριό με τους βασιλιάδες κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας, αναφέροντας ότι στην περιοχή «Κάμπος της Ρήγαινας», βορειοδυτικά του χωριού, ο Ρήγας και η Ρήγαινα είχαν την ιδέα να μεταφέρουν νερό από τον Βασιλοπόταμο στον κάμπο με τη βοήθεια ενός αυλακιού.

Η ιδέα εγκαταλείφθηκε λόγω της επιδρομής Σαρακηνών, αλλά η Ρήγαινα σκοτώθηκε λίγο πριν εγκαταλείψουν την περιοχή κι έτσι το ρυάκι ονομάστηκε «Αυλάκι της Ρήγαινας». Ο θρύλος λέει ότι, λίγο πριν τον θάνατό της, το βασιλικό ζεύγος έκρυψε στην περιοχή τους θησαυρούς του, φεύγοντας για να γλιτώσει από τους Σαρακηνούς.

Πηγή: Κοινοτικό Συμβούλιο Ακαπνού