A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Ακαπνού: Η γοητεία ενός χωριού της Λεμεσού, με κατοίκους λιγότερους από σχολική τάξη!

Ένα όμορφο μικρό χωριό με πλούσια βλάστηση, στο ανατολικότερο τμήμα της ημιορεινής Λεμεσού φιλοξενεί σήμερα κατοίκους λιγότερους σε αριθμό και από τους μαθητές μιας σχολικής τάξης. Παρ’ όλ’ αυτά έχει τόσο ιδιαίτερη ομορφιά, ώστε να εμπνέει όσους βρεθούν εκεί να αποτυπώσουν τις χάρες τους σε υπέροχες φωτογραφίες.

Η Ακαπνού, αν και αμελητέο σε πληθυσμό με 20 μόλις κατοίκους, είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία, μύθους και θρύλους. Αυτά του επιτρέπουν να διατηρεί σήμερα μια γραφικότητα και μια γοητεία που το αναδεικνύει σε έναν ξεχωριστό προορισμό στην ύπαιθρο της Λεμεσού, για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση από την παράδοση του τόπου αυτού.

Οι 3 πανέμορφες εκκλησίες, με εκείνη της Παναγίας του Κάμπου να αποτελεί σήμα κατατεθέν του χωριού, η περιποιημένη πλατεία, το πετρόκτιστο γεφύρι με τις 2 καμάρες, είναι τα κύρια στοιχεία που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία του χωριού. Μάλιστα, ο θρύλος συνδέει το χωριό και με τους βασιλιάδες κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας, αναφέροντας ότι στην περιοχή «Κάμπος της Ρήγαινας», βορειοδυτικά του χωριού, ο Ρήγας και η Ρήγαινα είχαν την ιδέα να μεταφέρουν νερό από τον Βασιλοπόταμο στον κάμπο με τη βοήθεια ενός αυλακιού. Η ιδέα εγκαταλείφθηκε, λόγω της επιδρομής Σαρακηνών, αλλά η Ρήγαινα σκοτώθηκε λίγο πριν εγκαταλείψουν την περιοχή κι έτσι το ρυάκι ονομάστηκε «Αυλάκι της Ρήγαινας».

Δες εδώ ποια είναι τα μικρότερα χωριά της Λεμεσού και τι πληθυσμό έχουν.

Πηγή: Κοινοτικό Συμβούλιο ΑκαπνούΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;