9513

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο της Κύπρου, επιβιώνει απαράλλαχτο στη Λεμεσό!

15/07/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κοινωνική Ζωή
Αρχιτεκτονική
Οικονομία (Εμπόριο, Βιομηχανία, Τουρισμός)
Ύπαιθρος

Η ιστορία του αρχίζει το 1906, αφού στα τέλη του 19ου αιώνα οι Βρετανοί ανακαλύπτουν στην ορεινή Λεμεσό μια υπέροχη τοποθεσία, που έμελλε να γίνει το πρώτο τουριστικό θέρετρο διεθνούς βεληνεκούς στην Κύπρο. Εκείνη τη χρονιά, ο Νικόλας Κυπριώτης δημιούργησε μια σχετικά μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, με σκοπό να φιλοξενεί τον εκλεκτό κόσμο, που είχε αρχίσει να καταφθάνει στις Πλάτρες για παραθερισμό.

Το 1929, το ξενοδοχείο επεκτάθηκε και ονομάστηκε «Ελβετία», παραπέμποντας στη φινέτσα και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τα διεθνούς φήμης τουριστικά θέρετρα της ευρωπαϊκής ομώνυμης χώρας. Το τριώροφο ξενοδοχείο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της περιοχής, τα κόκκινα τούβλα και τις κεραμιδένιες στέγες, τα ξύλινα κουφώματα και τα κλασικά έπιπλα, τα οποία είχαν έρθει με ειδική παραγγελία από την Αυστρία, αποτελεί ζωντανό κειμήλιο μιας ένδοξης εποχής των Πλατρών.

Από το 1947, το ξενοδοχείο πέρασε σε νέα εποχή. Καθώς οι Πλάτρες γινόταν όλο και πιο δημοφιλής προορισμός, τόσο για διεθνείς προσωπικότητες, όσο και για τους ντόπιους, οι ανάγκες για περισσότερα δωμάτια μεγάλωναν. Το 1947 είναι η χρονιά ίδρυσης του «Νέα Ελβετία», το οποίο με τακτικές ανακαινίσεις καταφέρνει να διατηρεί μέχρι σήμερα στο ακέραιο την αρχική, εντυπωσιακή του εικόνα, συνεχίζοντας μια παράδοση 100+ χρόνων στον τομέα της φιλοξενίας.

Βρες περισσότερες πληροφορίες για το Νέα Ελβετία εδώ.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αφιερώματα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα αφιερώματα αφού επιβεβαιωθούν.

swipe gallery