A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο της Κύπρου, επιβιώνει απαράλλαχτο στη Λεμεσό!

Η ιστορία του αρχίζει το 1906, αφού στα τέλη του 19ου αιώνα οι Βρετανοί ανακαλύπτουν στην ορεινή Λεμεσό μια υπέροχη τοποθεσία, που έμελλε να γίνει το πρώτο τουριστικό θέρετρο διεθνούς βεληνεκούς στην Κύπρο. Εκείνη τη χρονιά, ο Νικόλας Κυπριώτης δημιούργησε μια σχετικά μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, με σκοπό να φιλοξενεί τον εκλεκτό κόσμο, που είχε αρχίσει να καταφθάνει στις Πλάτρες για παραθερισμό.

Το 1929, το ξενοδοχείο επεκτάθηκε και ονομάστηκε «Ελβετία», παραπέμποντας στη φινέτσα και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τα διεθνούς φήμης τουριστικά θέρετρα της ευρωπαϊκής ομώνυμης χώρας. Το τριώροφο ξενοδοχείο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της περιοχής, τα κόκκινα τούβλα και τις κεραμιδένιες στέγες, τα ξύλινα κουφώματα και τα κλασικά έπιπλα, τα οποία είχαν έρθει με ειδική παραγγελία από την Αυστρία, αποτελεί ζωντανό κειμήλιο μιας ένδοξης εποχής των Πλατρών.

Από το 1947, το ξενοδοχείο πέρασε σε νέα εποχή. Καθώς οι Πλάτρες γινόταν όλο και πιο δημοφιλής προορισμός, τόσο για διεθνείς προσωπικότητες, όσο και για τους ντόπιους, οι ανάγκες για περισσότερα δωμάτια μεγάλωναν. Το 1947 είναι η χρονιά ίδρυσης του «Νέα Ελβετία», το οποίο με τακτικές ανακαινίσεις καταφέρνει να διατηρεί μέχρι σήμερα στο ακέραιο την αρχική, εντυπωσιακή του εικόνα, συνεχίζοντας μια παράδοση 100+ χρόνων στον τομέα της φιλοξενίας.

Βρες περισσότερες πληροφορίες για το Νέα Ελβετία εδώ.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα άρθρα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα άρθρα αφού επιβεβαιωθούν.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.