A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Πως θα ήταν ο παραλιακός της Λεμεσού, αν ο εναέριος σιδηρόδρομος υπήρχε ακόμα;

Η περιοχή Eναερίου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να παραπέμπει στην εποχή που ο εναέριος σιδηρόδρομος μετέφερε από το Τρόοδος και το μεταλλείο αμιάντου υλικό στην πόλη και συγκεκριμένα στην παραλία της Λεμεσού.

Καθώς, όμως, τίποτα στην περιοχή δε θυμίζει την εποχή εκείνη, δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν για την προέλευση της ονομασίας «εναέριος» και το χαρακτήρα της περιοχής εκείνης πριν 1 αιώνα περίπου. Μέχρι να γίνει ο δημοφιλής προορισμός για βόλτες, που είναι σήμερα, ο χώρος άλλαξε ξανά και ξανά. Πως θα ήταν, όμως, αν ακόμα υπήρχε σήμερα ο εναέριος σιδηρόδρομος;

Αυτό αναρωτήθηκε ο φωτογράφος Ανδρέας Χατζηαντώνης, ο οποίος επιχείρησε να αποκαταστήσει στην αρχική τους θέση τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρόμου, με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Έτσι, το παλιό κτίριο κατάφερε να ενσωματωθεί στη σύγχρονη εικόνα του παραλιακού δρόμου στην περιοχή εναερίου, δίνοντας μια ιδέα για το πώς θα έμοιαζε σήμερα αν διατηρούνταν το κτίριο αυτό.

Δες εδώ τι ήταν ο εναέριος.

Δες εδώ την ιστορία την ιστορία του οικοπέδου του εναερίου, πριν και μετά το σιδηρόδρομο.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα άρθρα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα άρθρα αφού επιβεβαιωθούν.


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.