Εναέριος – Οι καφετέριες και η ξύλινη αποβάθρα

09/06/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η αποβάθρα του Εναερίου κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα για την αποκλειστική χρήση από το μεταλλείο Αμιάντου. Το μετάλλευμα μεταφερόταν με εναέρια βαγόνια από το Τρόοδος στη βάση της αποβάθρας. Δίπλα από τη ξύλινη αποβάθρα βρισκόταν η μεγάλη αποθήκη στην οποία αποθηκευόταν το μετάλλευμα και από εκεί φορτωνόταν σε μαούνες, που με τη σειρά τους το μετέφεραν στα αγκυροβολημένα πλοία.  

Από το χθες διατηρείται η ονομασία της περιοχής, ενώ στο σήμερα ο δρόμος Εναερίου αποτελείται κυρίως από καφετέριες και εστιατόρια fast food και είναι σημείο συνάντησης του νεαρόκοσμου. 

Η δε ξύλινη αποβάθρα αναστηλώθηκε γύρω στο 1995 και φιλοξενεί κολυμβητές και ερασιτέχνες ψαράδες, που νωρίς νωρίς το πρωί ρίχνουν το καλάμι τους δημιουργώντας μία ιδανική εικόνα για φωτογράφιση. 

swipe gallery


swipe gallery

18645