A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Ξεχωριστές καρτ ποστάλ από αγαπημένα ξενοδοχεία της Λεμεσού!

Βγαλμένες από το παρελθόν, μαυρόασπρες ή και με χρώμα, εικόνες από τη Λεμεσό ξεπροβάλλουν μέσα από παλιές καρτ ποστάλ. Σε αυτές τις κάρτες απεικονίζονται ξενοδοχεία της υπαίθρου και της πόλης, φέρνοντας στην επιφάνεια όμορφες μνήμες των περασμένων δεκαετιών και, για κάποιους, αγαπημένες στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια.

Δεν είναι, άλλωστε, απλές φωτογραφίες, αλλά οι παραστάσεις που απεικονίζονταν σε ταχυδρομικές κάρτες που πωλούνταν σε διάφορα τουριστικά σημεία της Λεμεσού, μεταφέροντας τις εικόνες αυτές σε όλο τον κόσμο. Σε αυτές απεικονίζονται θρυλικά ξενοδοχεία της Λεμεσού, που προσέλκυαν πλήθος τουριστών, χειμώνα και καλοκαίρι.

Κάποια από αυτά τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, κάπως αλλαγμένα, αφού ανακαινίστηκαν και αναδιαμορφώθηκαν, ενώ κάποια ανήκουν οριστικά πια στο παρελθόν. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα παραλιακά ξενοδοχεία Continetal και Amathus, το Κούριο στο κέντρο της πόλης, αλλά και ξενοδοχεία της υπαίθρου, όπως το Elvetia ή το Forest Park. Αυτές οι καρτ ποστάλ, λοιπόν, που υπήρξαν για πολλούς ενθύμιο διακοπών ή και τρόπος να μεταφέρουν τις εμπειρίες που έζησαν στη Λεμεσό σε φίλους και οικογένεια, αποτελούν σήμερα σημείο αναφοράς για την ιστορία της Λεμεσού.

Δες εδώ μερικά από τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία που εμφανίστηκαν στη Λεμεσό. 

Φωτογραφίες: Λεμεσού Μνήμες, Cy-arch

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα άρθρα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα άρθρα αφού επιβεβαιωθούν.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.