Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία του γιγάντιου γιωτ στη Λεμεσό

27/10/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Όταν το Sailing Yacht A έφτασε στη Λεμεσό, όλοι το έμαθαν και οι περισσότεροι το είδαν, είτε αγναντεύοντας τον ορίζοντα, είτε σε κάποια φωτογραφία στο διαδίκτυο. Λίγοι όμως – μόλις 2 και μόλις 16 χρονών – το είδαν από τόσο κοντά, ώστε να μπορέσουν κυριολεκτικά να αγγίξουν το γιγάντιο σκάφος.

Ο Μάρκος, με την ακατάλυτη διάθεσή του για περιπέτεια και εξερεύνηση, είχε αποφασίσει να βγει στα ανοιχτά της θάλασσας της Λεμεσού παρέα με ένα φίλο του, το πρωί της Κυριακής, πριν ακόμα φανεί καν στον ορίζοντα το εντυπωσιακό yacht. Με ένα μικρό καγιάκ, που έμοιαζε με σπιρτόξυλο μπροστά στο επιβλητικό σκάφος, ξεκίνησαν στις 5 τα χαράματα, πριν βγει καλά-καλά ο ήλιος, και έφτασαν μια ανάσα από το yacht, ακριβώς την ώρα που το φόντο στον ουρανό είχε πάρει το ιδανικό χρώμα για να δημιουργεί τέλεια αντίθεση με τον γκρίζο όγκο του.

Ο Μάρκος δεν είχε σκοπό αρχικά να πάρει μαζί του τη φωτογραφική, αλλά η παρουσία του μεγαλύτερου yacht στον κόσμο δίπλα στην ακτή της Λεμεσού, έπρεπε να απαθανατιστεί. Η μετωπική λήψη από την πρύμνη του σκάφους έγινε αμέσως viral, αποτελώντας την πιο ιδιαίτερη ίσως φωτογραφία με θέμα το Sailing Yacht A, αφού καμιά άλλη φωτογραφική μηχανή δεν κατάφερε να το πλησιάσει με αυτό τον τρόπο. Οι 2 φίλοι πλησίασαν με το καγιάκ τους το σκάφος, άγγιξαν το μέταλλό του, το περιεργάστηκαν από πολύ κοντά. Δίπλα σε αυτό το μεγαθήριο είδαν και τον ήλιο να ανεβαίνει στον ουρανό. Η περιπέτειά τους είχε λάβει τέλος, με μεγάλη επιτυχία και με τρόπαιο μια ακόμα σπουδαία φωτογραφία.

Δες περισσότερα για τη δουλειά του 16χρονου Μάρκου εδώ.

Την ώρα που οι περισσότεροι συνομήλικοί τους κοιμούνταν, μετά από μια Σαββατιάτικη έξοδο ή αναπληρώνοντας ώρες που στερούνται κατά τις μέρες που πηγαίνουν σχολείο, οι 2 φίλοι ζούσαν στιγμές που θα θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους και δημιουργούσαν αναμνήσεις και για όλη τη Λεμεσό.

Δες περισσότερες φωτογραφίες από το Sailing Yacht A εδώ.
1229