Τι είναι το εντυπωσιακό κτίριο με τις πορτοκαλί «ανταύγειες» στον αυτοκινητόδρομο της Λεμεσού;

Ένα από τα πιο πρόσφατα αρχιτεκτονικά στολίδια της πόλης, το συναντά κανείς διασχίζοντας τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού, στο ύψος της Μέσα Γειτονιάς. Πρόκειται για το κτίριο της εταιρείας Fameline Properties, το οποίο εντυπωσιάζει τόσο με τον εξωτερικό, όσο και με τον εσωτερικό του σχεδιασμό.

Το κτίριο, που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Vardastudio, παραδόθηκε το 2013 και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά, μοντέρνα κτίρια της πόλης. Με γραμμικά, οριζόντια ανοίγματα, αλλά και μικρότερα τετραγωνικά ανοίγματα στην πρόσοψή του, το κτίριο αποκτά ένα αλλιώτικο βάθος και προοπτική.

Τα ανοίγματα τονίζονται ακόμα περισσότερο με τη χρήση του έντονου πορτοκαλί χρώματος, το οποίο χρησιμοποιείται στρατηγικά και σε άλλα σημεία του έργου. Ενώ η βόρεια όψη είναι ενιαία, η νότια όψη, αντί για ενιαία επιφάνεια, δημιουργεί μακρόστενους όγκους με γραμμικά οριζόντια ανοίγματα. Με τις πινελιές από πορτοκαλί, καταφέρνει να συνδυάζεται υπέροχα με τον ουρανό της Λεμεσού, ιδίως τις ώρες του δειλινού, ενώ διατηρεί στοιχεία και από την βιομηχανική προσωπικότητα της πόλης.

swipe gallery


10570