115913

22 ταβέρνες με αυλή στη Λεμεσό, για να απολαύσεις παράδοση στη δροσιά!

06/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο μεζές στην αυλή έχει άλλη χάρη, παραπέμπει σε υπαίθρια τελετουργία που μας δένει με την παράδοση του τόπου.

Χρώματα και αρώματα συνεργάζονται για να γίνει η έξοδος για φαγητό μια μοναδική εμπειρία, ευκαιρία να ξεσκάσεις, να δροσιστείς, να νοσταλγήσεις όμορφες εποχές, τότε που οι αυλές των σπιτιών γέμιζαν παρέες.

Πιο κάτω θα βρεις 22 διαφορετικές επιλογές για φαγητό στην αυλή, σε παραδοσιακά ταβερνάκια της Λεμεσού.

1. Γιαγκίνι Μαγειρείο - Ταβερνάκι (Πλατεία Σαριπόλου)

Στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην Πλατεία Σαριπόλου, βρίσκεται κρυμμένη η όμορφη αυλή του μικρού αυτού μαγειρείου. Το μενού του έχει από μεζεδάκια σχάρας μέχρι εποχιακά πιάτα, ιδανικά για να τσουγκρίσεις με την παρέα.

Διεύθυνση: Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 6
Τηλέφωνο: 99 330669

2. Μεζεδοπαγίδα (Οδός Ειρήνης)

Η Μεζεδοπαγίδα είναι ένας ζεστός χώρος στο ιστορικό κέντρο, που προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από μεζέδες με σπεσιαλιτέ τα πιάτα με σαλιγκάρια. Η εσωτερική αυλή έχει υπέροχη ατμόσφαιρα και κάποιες βραδιές και ζωντανή μουσική.

Διεύθυνση: Ειρήνης 111
Τηλέφωνο: 99 999090

3.Για την Παρέα (Μέσα Γειτονιά)

Ένα φιλόξενο οικογενειακό περιβάλλον στη Μέσα Γειτονιά, με γευστικούς κυπριακούς μεζέδες και μία όμορφη αυλή, ιδανική για διασκέδαση κατά τους ζεστούς μήνες του χρόνου.

Διεύθυνση: Παύλου Λιασίδη 2
Τηλέφωνο: 99 385678

4. Charcoal Grill (Εναέριος)

Στο Charcoal Grill μπορεί κανείς να απολαύσει όλα τα είδη σχάρας, πλούσιους καρβουνομεζέδες από την κυπριακή κουζίνα, αλλά και γεύσεις της αραβικής κουζίνας. Ετοιμάζει επίσης μαγειρευτά φαγητά για μεσημεριανό.

Διεύθυνση: Glafkos House 4z, Kanika Enaerios Complex, οδός John Kennedy 
Τηλέφωνο: 25 589397

5. Προαύλιο (Παρεκκλησιά)

Με παραδοσιακές, οικογενειακές συνταγές (όπως το κλέφτικο, ο μουσακάς και η πορτοκαλόπιτα), η ταβέρνα προτείνει μία αναβαθμισμένη εμπειρία, σε ένα όμορφο περιβάλλον, που συνδυάζει τη γραφική εικόνα του χωριού με μοντέρνες πινελιές.

Διεύθυνση: Τιμίου Σταυρού
Τηλέφωνο: 25 222444

6. Ταβερνάκι του Μελή (Παρεκκλησιά)

Από τις πιο γνωστές επιλογές στη Λεμεσό για μερακλίδικο κυπριακό μεζέ, το Ταβερνάκι του Μελή προσφέρει μια όμορφη γωνιά σε υπαίθριο χώρο για τις μέρες με καλό καιρό.

Διεύθυνση: Παπαγιάννη Χριστοφόρου 1
Τηλέφωνο: 25 635253

7. Πινάκιο Γεύσεων (Άγιος Αθανάσιος)

Στην καρδιά του Αγίου Αθανασίου, στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, ο χώρος αυτός υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα προσεγμένο περιβάλλον, με σύγχρονες παραλλαγές χαρακτηριστικών γεύσεων της τοπικής κουζίνας.

Διεύθυνση: Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου
Τηλέφωνο: 25 747480

8. Σκουρουβίννος (Άγιος Αθανάσιος)

Oι μεζέδες που προσφέρει το μικρό αυτό ταβερνάκι, διατηρούν ζωντανή την κυπριακή παράδοση, ενώ όσο ο καιρός το επιτρέπει, μπορείς να τους απολαύσεις στην αυλή με υπόκρουση από αγαπημένα λαϊκά κομμάτια.

Διεύθυνση: Φειδία και Πολυξένης Διαμαντή
Τηλέφωνο: 25 720692  

9. Αλέτρι (Γερμασόγεια)

Στον παραδοσιακό πυρήνα της Γερμασόγειας, η ταβέρνα αυτή διατηρεί την εικόνα των παλιών, κυπριακών σπιτιών, όπου η αυλή είχε πάντα κεντρικό ρόλο, ενώ το παραδοσιακό μενού συνάδει με την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 35
Τηλέφωνο: 25 325212

10. Επαρχιακή (Γερμασόγεια)

Η Ταβέρνα Επαρχιακή, ετοιμάζει ένα πλούσιο μενού από παραδοσιακά μεζεδάκια, τα οποία μπορεί να απολαύσει κανείς στην ευρύχωρη, πλακόστρωτη αυλή, όσο ο καιρός το επιτρέπει. Εκεί φιλοξενούνται και βραδιές με ζωντανή μουσική.

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 27
Τηλέφωνο: 70 074444

11. Ταβέρνα Αρετή (Φασούλα)

Στεγασμένη σε ένα παλιό αρχοντικό, η ταβέρνα Αρετή σε καλωσορίζει στο χώρο της, προσφέροντας μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις σε κάθε επίσκεψη. Η δροσερή αυλή της ταβέρνας είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες.

Διεύθυνση: Γιαννάκη Αεροπόρου 5
Τηλέφωνο: 97 808218

12. Στοά Αριστοτέλους (Φασούλα)

Ένα φιλόξενο στέκι για καφεδάκι ή σπιτικά μεζεδάκια και εποχιακές νοστιμιές στο χωριό, με τραπεζάκια στο λιθόστρωτο, δίπλα στην κεντρική πλατεία της Φασούλας.

Διεύθυνση: Κεντρική πλατεία Φασούλας
Τηλέφωνο: 99 956478

13. Μπαξές (Αγία Φύλα)

Ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό στην Αγία Φύλα, με δροσερή, πλακόστρωτη αυλή, ετοιμάζει παραδοσιακές συνταγές, όπως σουβλάκι και σούβλα, σεφταλιές, χωριάτικο λουκάνικο, πατάτες ψητές στα κάρβουνα, χαλούμι, ομελέτες και πολλά ακόμα γευστικά πιάτα. 

Διεύθυνση: 1ης Απριλίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 97 839621

14. Εξ Αδιαιρέτου (Αγία Φύλα)

Ένα όμορφο μαγαζάκι, όπου θα βρεις αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής και κυπριακής κουζίνας, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

Διεύθυνση: Αγίας Φυλάξεως 8
Τηλέφωνο: 70 006263

15. Φόρσος (Μουτταγιάκα)

Στο κέντρο του χωριού της Μουτταγιάκας, η ταβέρνα Φόρσος ετοιμάζει για πάνω από 3 δεκαετίες παραδοσιακά πιάτα που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις με τη νοστιμιά τους, προσφέροντάς τα σε μια καταπράσινη, πλακόστρωτη αυλή.

Διεύθυνση: Αγίου Ελευθερίου
Τηλέφωνο: 25 329490 

16. Γιαλούσα (Μουτταγιάκα)

Μία όμορφη, οικογενειακή ταβέρνα με σπιτική κουζίνα υποδέχεται τους επισκέπτες της κάτω από τις πέργολες, που δροσίζουν την αυλή της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο χώρος προσφέρεται και για πάρτι και δεξιώσεις.

Διεύθυνση: Αρχαγγέλου Μιχαήλ 55
Τηλέφωνο: 25 323000

17. Άγιος Επίκτητος (Αρμενοχώρι)

Μια ταβέρνα που φτιάχνει λαχταριστά μεζεδάκια στη σχάρα, εποχιακά πιάτα, αλλά και παραδοσιακό ρέσι και βραστό χαλλούμι, προσφέρει φαγητό με θέα όλη τη Λεμεσό και βραδιές με ζωντανή μουσική.

Διεύθυνση: Αμμοχώστου 8
Τηλέφωνο: 99 346 529  

18. Ταβέρνα της Σαλώμης (Άγιος Τύχωνας)

Στην κουζίνα της Σαλώμης, η κυρία Μάρω μεγαλουργεί, ετοιμάζοντας fusion κυπριακά — ελληνικά μεζεδάκια με μοναδικές, οικογενειακές συνταγές. Η μεγάλη αυλή είναι ιδανική επιλογή για τους μήνες με ήπιο καιρό.

Διεύθυνση: Κυριάκου Μάτση 1
Τηλέφωνο: 25 328880

19. Ταβέρνα Κισσός (Άγιος Τύχωνας)


Μία αυλή με πολύχρωμα πορτοπαράθυρα και τραπέζια πάνω στο πλακόστρωτο σε περιμένει στην ταβέρνα Κισσός. Το μενού που κινείται ανάμεσα σε μεσογειακές και ελληνικές γεύσεις, ταιριάζει ιδανικά στην ειδυλλιακή αυτή ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αμαθούντος 106Α
Τηλέφωνο: 99 603960

20. Σιάμπελος (Πολεμίδια)

Η ταβέρνα Shiambelos, σε ένα ύψωμα στα Πάνω Πολεμίδια, ξεχωρίζει για την απίστευτη θέα ολόκληρης της πόλης που προσφέρει από ψηλά, καθώς και για τους γευστικούς μεζέδες που ετοιμάζει.

Διεύθυνση: Γιαλούσας 1
Τηλέφωνο: 99 525298

21. Andy's Place (Πολεμίδια)

Παραδοσιακά πιάτα με εποχιακές γεύσεις και οικογενειακό περιβάλλον συνθέτουν την ατμόσφαιρα του εστιατορίου Andy’s Place, το οποίο βρίσκεται στο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών. Η όμορφη αυλή του είναι ιδανικός χώρος για τις ζεστές μέρες.

Διεύθυνση: Γιάννου Κρανιδιώτη 31
Τηλέφωνο: 25 382585

22. Η Φωλιά Του Δράκου (Πεντάκωμο)

Ένα αγαπημένο στέκι για φαγητό, φημισμένο για το λαχταριστό του κλέφτικο, αλλά και πολλά μεζεδάκια για να συνοδεύσεις με ντόπιο κρασί, μπύρα ή ζιβανία.

Διεύθυνση: Πεντάκωμο 4528
Τηλέφωνο: 99 820641