15191

Τα σοκολατένια γλυφιτζούρια για ζεστή σοκολάτα, γίνονται τάση στη Λεμεσό!

13/12/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η ζεστή σοκολάτα θέλει πολλή τέχνη για να είναι τόσο απολαυστική, όσο όταν την βλέπεις στο γυαλί, να χύνεται παχύρευστη στο φλυντζάνι (αχ, καταραμένο Chocolat, the movie!). Επειδή, όμως, λίγοι την κατέχουν αυτή την τέχνη (και που να τρέχεις, τώρα, να βρεις της Juliette Binoche), τα σοκολατένια γλυφιτζούρια έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αγαπημένη τάση στη Λεμεσό.

Στην ουσία πρόκειται για εκλεκτή σοκολάτα, μαύρη, γάλακτος ή και λευκή ακόμα, που στερεοποιείται στην άκρη ενός μικρού ξύλου ή ξύλινου κουταλιού και γίνεται ιδανική λύση για να φτιάχνεις ζεστή σοκολάτα στο σπίτι, στη δουλειά ή ακόμα και στο δρόμο. Η σοκολάτα από το γλυφιτζούρι λιώνει μέσα σε ζεστό γάλα και το αποτέλεσμα είναι… (οκ, φαντάζεσαι τι είναι, για σοκολάτα μιλάμε).

Για τους πολύ μερακλήδες, τα γλυφιτζούρια αυτά παρασκευάζονται και στο σπίτι (με μερικά ξυλάκια και θήκες για σοκολατάκια). Γι’ αυτούς που δε θέλουν να κλειστούν στην κουζίνα, δεν το έχουν με τη ζαχαροπλαστική ή εμπιστεύονται και προτιμούν τους επαγγελματίες του είδους, τα σοκολατένια γλυφιτζούρια τα προτείνουν ήδη αγαπημένα ζαχαροπλαστεία της Λεμεσού, όπως είναι το La Galerie Patiserie by Galactica και το Galette Artisan Bakery.

Μάθε περισσότερα για το La Galerie Patiserie εδώ.

Μάθε περισσότερα για το Galette Artisan Bakery εδώ.

Έστω ότι δίνεις σκληρή μάχη με τους πειρασμούς και δεν ενδίδεις στη σοκολάτα (ή έστω ότι βρίσκεσαι σε εκείνη τη συντριπτική μειοψηφία που δεν τη γουστάρει καθόλου), ακόμα και για δωράκι μια χαρά είναι το χειμώνα. Ποιος θα πει όχι στη σοκολάτα, άλλωστε;  

swipe gallery